Translate

понеделник, 31 октомври 2016 г.

Официалният фен клуб на Манчестър Юнайтед в България и KWIAT организираха благотворителен мач и очен скрининг на деца от приемни семейства



Той се проведена 29.10. т. г. на закритото игрище на спортен комплекс „Симеоново" Инициатори и организатори бяха Официалният фен клуб на Манчестър Юнайтед в
България и KWIAT в партньорство с Националната асоциация за приемна грижа.
Специален гост на благотворителния мач беше олимпийският медалист и четирикратен световен шампион Йордан Йовчев, който подкрепи инициативата като посланик на кампанията на KWIAT за профилактика на детското зрение и се включи като играч в благотворителния футболен турнир. В мача участваха деца и младежи от приемни семейства, които бяха в смесени отбори с членове на българския фен клуб на Манчестър Юнайтед.
Преди благотворителния мач, на децата от приемни семейства бе направен очен скрининг с цел превенция и регистриране на потенциални зрителни проблеми. Инициативата е част от поредицата активности, които българският лидер в производството на очила организира за профилактика на детското зрение. Фокус на тазгодишната кампания на KWIAT е именно възката между спорта и доброто зрение.
Благотворителният футболен турнир имаше за цел да покаже още веднъж връзката между спорта, забавлението и здравето, които са важна част от нашето ежедневие, още от ранна детска възраст.

Няма коментари:

Публикуване на коментар