Translate

понеделник, 10 октомври 2016 г.

Номинираха болница "Света Анна" за Медицинските Оскари



Напълно обновената през последните месеци УМБАЛ „Св. Анна“ в София, която е емблема на здравеопазването у нас с над 100-годишна история, попадна в престижните номинации за
Медицинските Оскари. 
Болницата се гордее с екип от елитни специалисти, като 25 от тях са в престижната класация за най-добрите лекари в България - с 12 повече спрямо предишното издание на анкетата. 
През 2016 г. УМБАл „Св. Анна“ –София АД стана партньор с Българския олимпийски комитет.
Европейското дружество по хипертония (European Society of Hypertension - ESH) сертифицира Клиниката по вътрешни болести към УМБАЛ „Св. Анна“ АД - София, като един от трите центрове в България, където най-ефективно се изследва и лекува артериалната хипертония. Сертифицирането на центрове по хипертония е 10-годишна инициатива на ESH и е признание за високо ниво на диагностични и терапевтични възможности за всяко лечебно заведение. Началник на Клиниката по вътрешни болести е професор Димитър Раев.
Със супермодерна лазерна техника за лечение на бъбречно-каменна болест се сдоби УМБАЛ „Св. Анна“ - София. Апаратурата е от последно поколение и е малкоинвазивна, щадяща организма. "Тя гарантира и много висок процент на успеваемост, а болницата чрез нея затваря цикъла на лечение на бъбречно-каменна болест, чрез най съвременни и модерни техники", пояснява началникът на Клиниката по урология - д-р Михаил Абаджиев.
Нова видео-система за извършване на горна и долна видеоендоскопия получи Отделението по гастроентерология към Клиниката по вътрешни болест в УМБАЛ „Св. Анна“. Апаратурата е с възможности за прецизна диагностика на заболявания на горния и долния гастроинтестинален тракт, отстраняване на полипи, възможност за ранна диагнстика на рака на стомаха и дебелото черво. Д-р Божидар Томов сподели, че апаратурата е от най-висок клас и ще помогне както на лекарите да поставят по-точни диагнози, така и на пациентите, които ще бъдат лекувани по-ефективно.
Новото Спешно отделение на УМБАЛ „Св. Анна“ - София АД e разположенo на повече от 1000 кв.м. площ. Тук лекарите ще лекуват с най-модерната техника, предлагана в България – отделението има ехографска апаратура, дигитален рентген, клинична лоборатория и апаратура за спешна реанимационна дейност към всяко едно от леглата. Общата сума на инвестицията е за над 1 млн. лева, осигурени от българското правителство. 
Има и модерна хеликоптерна площадка. Съгласно концепцията на Министерството на здравеопазването, идентични центрове ще бъдат изградени във всички областни градове в България. Очаква се помощ в новия Спешен център на УМБАЛ „Св. Анна“ - София АД, да потърсят над 40 хиляди души годишно.
Новото Спешно отделение е част от формирането на цялостен Център за лечение на исхемичен инсулт - кадрово и технически. Вече е закупен и монитран нов ангиограф, съобразен изцяло с изискванията за интервенционално лечение на мозъчносъдови заболявания. Центърът за лечение на инсулт ще разполага и с нов скенер, който също вече е инсталиран в болницата. По този начин се затваря кръгът - от приемането на пациента през образната и лабораторната диагностика до интервенционното лечение.
Една от най-модерните болници на Балканите  - Уни Хоспитал,също  влиза в надпреварата за Медицинските Оскари. Изградена на 23 хил. кв.м., с 8-етажна основна сграда и 3-етажно крило, в което е разположен Центърът за комплексно онкологично обслужване -  тя е най-модерната българска болница, изградена с български капитал.
Морският регион се включва с две номинации в Медицинските Оскари с "Медика - Албена" - най- големият комплексен медицински, балнеологичен, Спа и уелнес център в България, eдинствен на територията на курорт "Албена" и един от най-добрите медицински СПА и уелнес центрове по Черно море с 30- годишна история. 
Номинация за Болничен мениджмънт получи д-р Ивайло Христов - изпълнителен директор на МЦ Медика Албена ЕАД. 
Първото лечебно заведение у нас, получило престижната международна акредитация с най-високия стандарт за качество и безопасност в областта на здравеопазването от Joint Commission International (JCI) - Сити Клиник, също е в номинациите за Медицинските Оскари. Лечебното заведение е партньор на Harvard Medical School и Arizona Hearth Institute, чиито доказани специалисти обменят опит и работят съвместно с лекарите от Сити Клиник.
Номинация получи и най–голямата верига дентални клиники в България - ЕО Дент. Неотдавна тя откри първата българо-немска импланологично - хирургична дентална клиника, предлагаща комплексна диагностика и лечение на най-съвременно равнище. ЕО Дент е отличена с BEST CLINIC на годината, Международна диамантена награда за отличие в качеството, Златна значка и печат за европейски мениджмънт и много още награди.
Светилото в родната кардиология - доц. д-р Иво Петров, който има огромен опит в бифуркационното стентиране на коронарни артерии, ендоваскуларни процедури на артериите на мозъка, на коремна и гръдна аорта, на артериите на коремни органи и долни крайници и при тежки състояния на съдовете на сърцето, също е номиниран от Медицинските Оскари. 
Сред номинираните е и неврологът проф. д-р Ивайло Търнев, началник на Клиниката по нервни болести към УМБАЛ „Александровска”.Хирургът д-р Веселин Маринов, началник направление Миниинвазивна и лапароскопска хирургия „Токуда Болница София“ също се включи в надпреварата за престижните статуетки. Както и единственият български неврохирург, получил статут на лектор и демонстратор на най-авторитетната Европейската и Световната гръбначна асоциация „АОSPINE” International - доц. д-р Васил Каракостов.
В категория за Цялостен принос в развитието на медицината номинация получи хирургът акад. Дамян Николов Дамянов. Той е университетски преподавател и лектор с повече от 45-годишен стаж. Хирург с над 45-годишен стаж. Консултирал над 55 хиляди български и чуждестранни граждани и оперирал близо 10 000 от тях.
Неврохирургът д-р Славомир Кондов, получи заслужена номинация от Медицинските Оскари. Наред с международните си и национални постижения в областта на неврохирургията, д-р Кондов е запален по бойните изкуства и е автор на две стихосбирки. В момента е началник ІІ-ро Неврохирургично отделение и началник Операционни зали в УМБАЛ” Света Анна”- София. Сред номинираните е и младият професор д-р Георги Чернев - завършил медицинското си образование в Американския университет „Бенджамин Франклин” в Берлин, той е сред примерите за успешни български лекари, избрали да работят на родна земя, въпреки неустоимите предложения от болници в Западна Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар