Translate

сряда, 26 октомври 2016 г.

Съветът на жените в бизнеса в България си партнира с ТУ-София за кариерно развитие на технически специалисти



Подготовката на висококвалифицирани професионални кадри, които да спомогнат за дългосрочното и устойчиво развитие на науката и бизнеса в България, е основен
приоритет и за двете организации. Като част на тази мисия беше подписано споразумение за сътрудничество между Съвета на жените в бизнеса в България и Техническия университет, което цели да подпомогне професионалното ориентиране и успешната реализация на възпитаниците на ТУ-София.
„Сътрудничеството с Технически университет-София е естествено продължение на нашите усилия, обединени в Националната стажантска инициатива „Оставаме в България”. С нея ние се стремим да реализираме основната мисия на Съвета на жените в бизнеса в България, а именно да създадем условия за успешната реализация на младите хора в страната. Благодарение на съвместната програма ще осигурим възможност на студентите да натрупат практически опит в някои от най-престижните международни компании-членове на Съвета, а чрез участието им в нашите конкурси и инициативи ще спомогнем за разгръщането на потенциала на бъдещите специалисти и мотивирането им да останат да се реализират в България, давайки своя принос за технологичния напредък на страната ни”, сподели Валентина Диканска, изпълнителен директор на Съвета.
„Нашият бизнес е образователната индустрия и като всяка една индустрия и ние имаме нужда от качествен материал. Съветът на жените в бизнеса за нас е гарант за сериозна, качествена проверка за нашите възпитаници в реални условия и ние разчитаме, че партньорство ни ще допринесе за успешната професионална реализация на нашите студенти. Защото за Техническия университет-София успехът е традиция!”, подчерта проф. дтн инж. Георги Михов, ректор на ТУ-София.
Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на жените в бизнеса в България е най-мащабната стажантска инициатива в страната, чиято цел е да подкрепи младите хора да реализират потенциала си в България. Български и международни компании, членове на Съвета на жените в бизнеса, се обединяват, за да създадат благоприятна среда и стимул на активните и образовани млади хора да стартират своята кариера  в България.
Инициативата е насочена към студенти в българските университети, български студенти в чужбина, чуждестранни граждани с интерес за стаж в България и ученици от 11/12 клас от средно-образователните и професионални учебни заведения. Всяка година над 1400 стажанти започват своя професионален път в компаниите-членове на Съвета, като 30-35% от тях остават на постоянна работа след края на стажа.
Кампанията „Оставаме в България” стартира през 2015 г.  и постави началото на поредица инициативи на Съвета, насочени към младите таланти на България. През 2016 г. проектът бе надграден, разширявайки обхвата на участниците и с ученици от 11 и 12 клас, както и с нови възможности за стаж, включително в Европейския парламент в Брюксел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар