сряда, 26 октомври 2016 г.

Млади професионалисти от Пловдив имат вече собствено кариерно събитие под тепетатаПремина успешно първото пловдивско издание на единствения в България кариерен
форум, насочен към компании в секторите: ИТ, Телекомуникации и Business Process Outsourcing (ВРО).
Това бе първото пловдивско издание на популярния формат, който се провежда от седем години в София. Нуждата на работодателите от млади специалисти и засиленото търсене на работа сред студентите и завършващите породиха необходимостта и от самостоятелно събитие в Пловдив. Успехът на инициативата е ясен знак за развитието на тези сектори в града – 26 компании представиха своите свободни позиции пред посетителите.
Официалните лица, които приветстваха участниците и посетителите и пожелаха успех на изложението бяха: Благовеста Пугьова, Оперативен директор - JobTiger; Алена Палашева, Началник Отдел „Бизнес развитие и международно сътрудничество“ – Община Пловдив, доц. д-р Иван Соколов, Председател на Съвета на директорите -
Международен панаир Пловдив, и Латинка Димитрова, HR Мениджър - Televic/Demasys. Г-жа Меглена Кунева, Заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси и Министър на образованието, изпрати официално приветствено писмо до участниците и организаторите.
В програмата бяха включени и практически работилници, по време на които работодателите демонстрираха начините на работа в компаниите и разказаха повече за вътрешнофирмения живот. Провеждаха се и събеседвания с кариерни специалисти от JobTiger, в които студентите получаваха професионални съвети как да изградят свой успешен Personal Brand, който да им помогне в кариерата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар