Translate

сряда, 12 октомври 2016 г.

Български национален цирк "София" - освещава площадката в парк "Възраждане"



Миньоните атакуват манежа
Спектаклите са увертюра към големите тържества за 120-годишнината на българския цирк през декември

С танц на анимационните любимци на децата - миньоните започват представленията на Български национален цирк "София". През антракта малчуганите ще могат да се снимат с тях
и с други приказни герои.
Премиерата  е на 12 октомври от 19 часа. Шоу ще има от сряда до петък от 19 часа, а в събота и неделя - от 11 и от 17 часа, та да е удобно и на най-малките зрители.
Разкошното шапито е разпънато на първата в столицата площадка специално за циркови предснавления в обновения парк "Възраждане" в Зона Б-5. А спектакълът е достоен да направи "освещаване" на терена. Той е замислен от съсобствениците на цирка Силвестър Лолов и Драгомир Драганов като "разядка" за големите тържества през декември, когато ще бъде почетена 120-годишнината от създаването на българския цирк. Афишът за събитието е нарисуван от художника, който твори плакати за Световния цирков фестивал в Монте Карло.
За тържествата от цял свят ще пристигнат потомци на най-прочутите български династии от манежа - носители на Бронзов, Сребърен и Златен клоун (цирков еквивалент на "Оскар"). Част от тях вече са в България и участват в представленията на Български национален цирк "София". Един от тях е издънка на прочутата трупа "Ковачеви", носител на Сребърен клоун, а друг - син на обявения през 1968 година за "Най-добър жонгльор на планетата" Ангел Божилов.
В програмата за първи път участват звезди от Молдовския държавен цирк с изключително зрелищни и опасни каскади под купола на цирка с номера си "Летяща люлка". Любимите на хлапетата дресури с животни се редуват със завладяващи клоунади.

Няма коментари:

Публикуване на коментар