Translate

понеделник, 3 октомври 2016 г.

Компании от ИТ бранша се обединяват в подкрепа на възрастните хора



През последните години, независимо от темповете на развитие на технологии, свободен обмен на информация и стотиците възможности за развитие на младите хора, възрастните хора в България са оставени на доизживяване – без качествена грижа, без подкрепа, без усещането, че са ни нужни, че можем се учим от тях. Десетки малки села са запустели, в тях живеят предимно възрастни хора, до  тях рядко стига личен лекар, няма социална грижа, няма хора...
В „нормалния” свят старостта е време на възможности, подкрепа и заслужено признание. За съжаление у нас това е време на загуби, раздели и самота.
Затова ИТ компании и техните служители обединяват ресурси, време и усилия във Фонд „РодITели“, който ще помага на нашите баби и дядовци, на нашите родители. Инициативата ще бъде координирана от фондация “BCause” („Помощ за благотворителността“).
Компаниите и техните служители ще участват в инициативата чрез даряване на средства, труд, ваучери за храна и т.н.
Кой вече участва и подкрепя Фонд „РодITели“:
BASCOM – обединява повече от 75 софтуерни компании в България. Като социално отговорни компании, членовете на Асоциацията са ангажирани в подкрепа на редица социални каузи, дарителски кампании и граждански инициативи. БАСКОМ подкрепя каузата и посредством своите канали за комуникация и я популяризира, за да привлече повече последователи и доброволци, които да участват с реални дейности и средства.
еКомера – служители на компанията даряват за здравни прегледи на възрастни хора от изолирани региони вече 2 години. Компанията е носител на Златен годишен знак „Отговорна компания – отговорни служители” за насърчаване на дарителството от работното място. 
SAP – служители на компанията подкрепят с труда си самотно живеещи възрастни хора от малки села. Като социално отговорна компания, САП насърчава и ангажира служителите си  в подкрепа на редица социални каузи, дарителски кампании и граждански инициативи. 
Фондация „BCause" („Помощ за благотворителността в България”) управлява вече две години Фонд „Нашите родители”, с който се подкрепят здравни, социални и културни услуги за възрастни хора. За 2015 и 2016 година са осигурени прегледи за над 2000 възрастни хора. Организацията има повече от 8 години опит в организиране на доброволчески инициативи и широка мрежа от партньори. През изминалата година фондацията организира кампания за даряване на ваучери, с които бяха закупени хранителни продукти за пострадалите от наводненията в Мизия възрастни хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар