Translate

събота, 1 октомври 2016 г.

Уникални ръчно изработени ножове с изложба в рамките на изложението „Наслука- лов, риболов, спорт“



То се проведе в Интер Експо Център- София. Посетителите отблизо се докоснаха до
ювелирното ножарство Noblie, което до скоро бе достъпно само за тесен кръг колекционери. Величествените хладни оръжия, инкрустирани с благородни метали, камъни и естествени материали, бяха подредени в тематични серии, като в експозицията в столицата се  представиха темите - „Лов“, „История на България“, „Български символи“, „История на света“ и „Световна култура“.
Всеки един от ножовете е отделен проект, към който се подхожда изключително професионално. Традицията и новаторството вървят ръка за ръка през целия път до готовия продукт- от дизайна на визията и избора на материали през изливането на метала и изковаването на острието до декорацията и гравирането със злато, сребро и скъпоценни камъни. Тъй като всичко се прави ръчно и с изключителна прецизност към детайла, изработката на един нож отнема няколко седмици.
В България ножовете идват благодарение на компанията за луксозни аксесоари Noblie, която е притежател на колекцията. От компанията предвиждат в рамките на една година да направят тематични изложби в няколко града на България, с които да представят пред ценителите изяществото на ръчното ножарство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар