Translate

четвъртък, 20 октомври 2016 г.

В Международния ден на готвача шеф Жоро Иванов и шеф Андре Токев готвиха с над 250 деца





За втори пореден път у нас програма „Здрави деца в България“ на Нестле отбеляза Международния ден на готвача, като в празника днес се включиха над 250 деца от 2-ри до 4-ти клас. Програмата има за цел да образова, мотивира и популяризира балансираното хранене и активния начин на живот сред подрастващите. Официални гости, шеф-готвачи, учители, родители и деца, споделиха любовта си към готвенето и показаха нагледно, че здравословната храна освен полезна е и много вкусна. Зам.-министърът на Министерството на младежта и спорта - Асен Марков, поздрави всички присъстващи и им пожела да се забавляват през днешния кулинарен ден, да се хранят балансирано и да спортуват, а представители на Министерството на образованието и науката и на Дирекция „Образование“ към Столична община подкрепиха усилията на малките готвачи.
Шеф Жоро Иванов, президент на кулинарната асоциация „Евро-Ток България“, сподели, че е
много щастлив да отбележи професионалния си празник в компанията на толкова много усмихнати ученици, които искат да се развиват в тази професия. Шеф Андре Токев, който е добре познат от телевизионния екран и е създател и почетен президент на Българската асоциация на професионалните готвачи, показа на децата как да създадат истинско „изкуство в чиния“.
Очарователната Дивна се погрижи за доброто настроение на всички присъстващи, като им разказа много любопитни факти за плодовете и зеленчуците и техните полезни свойства. Учениците от Софийската професионална гимназия по туризъм помагаха на децата да подредят красиво своите чинии и им издавах тънкости от занаята.
Международният ден на готвача се провежда всяка година на 20-ти октомври и в този ден над 10 милиона готвачи се включват в социални дейности в местните си общности. На този ден, в цял свят се провеждат мероприятия с амбицията да се насърчи сътрудничеството между местните сдружения на готвачите и програмите на „Здрави деца“ на Нестле.


Няма коментари:

Публикуване на коментар