Translate

вторник, 4 октомври 2016 г.

Най-актуалните натурални и био продукти бяха представени на ЗЕЛЕНИ ДНИ 2016



 В историята вече е и седмото издание на Зелени дни - най-големият форум на открито за чисти натурални продукти, устойчив туризъм и инициативи за отговорно отношение към природата.
Над 5000 жители и гости на София посетиха най-зелената фестивална зона в сърцето на София, любопитни да се запознаят с най-актуалните инициативи за опазване на околната среда, нови форми на социално предприемачество и непознати туристически дестинации сред природата.
„Седем години след тяхното начало, "Зелени дни" продължават да дават тон на жителите и гостите на София, интересуващи се от нови дестинации, отговорно пътуване, чиста и здравословна храна, приключения и практики, които изграждат личността. Повече от фестивал или изложение, те се превърнаха в синергично място, където се споделят авангардни идеи, където живее надеждата за едно по-етично и отговорно общество, с внимание към малките и средни предприятия и семейните бизнеси, територия на свободния дух. Всичко това, ние определяме като култура“ направи своята равносметка г-н Любомир Попйорданов, председател на Българска асоциация за алтернативен туризъм, вдъхновител и организатор  на „Зелени дни“ .
Над 50 изложители запознаха посетителите с висококачествените си продукти от натурален произход. Сред производителите и вносителите на органични храни и козметика бяха Армина Био, Biozone.bg, Zoya.bg, E-Lek, Зелен Био, Пчелари Илиеви и южноамериканската напитка Мате. Най-прясната си селскостопанска продукция пък  представиха фермерите от мрежата на Хранкооп София. С ръчно изработени играчки и 3D модели зарадваха най-малките Pino Toys, Thinx и Ugears. Продукти и аксесоари за свободното време, къмпинг и планина можеха да изберат гостите от щанда на магазини „Стената“. Атрактивни възможности за туризъм и отдих пък предложиха на потенциални гости три природни парка: ПП „Врачански Балкан“, ПП „Българка“ и ПП „Русенски Лом“. Министерство на туризма, ОП „Туризъм“ на Столична община и мрежата „Зелена къща“ пък запознаха посетителите с текущите си програми.
Своеобразна платформа за каузите на най-изявените НПО, „Зелени дни“ даде гласност на настоящите активности на Българско дружество за защита на птиците, Българска фондация „Биоразнообразие", За Земята, Greenpeace, WWF и други.
Важно място в „Зелени дни“ зае традиционната спортна и културна програма за малки и големи - детско колоездене и катерене на мобилната стена от Walltopia, както и йога сесии, ръководени от опитните инструктори на йога център „Мандала“. Децата имаха възможност да се запознаят и с поредица от образователни програми  - на Международна школа по ментална аритметика, платформа за устойчиво образование „Златен орех“ на  Фондация „Екоцентрик“ и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар