Translate

четвъртък, 1 септември 2016 г.

Най-новите телевизори OLED са съвместими с пълната гама HDR технологии



Телевизорите OLED на LG са единствените уреди, които поддържат както отворените формати HDR10, така и Dolby VisionTM, предпочитани формати от режисьори и доставчици на съдържание. Всички големи филмови студия са поели ангажимент да поддържат Dolby VisionTM. Не само киното, но и много други доставчици на съдържание прилагат този формат по подразбиране за своите стрийминг услуги.
LG и техните партньори ще направят няколко нагледни HDR демонстрации по време на IFA, една от които ще включва дори пренос на HLG съдържание, използвайки наземните системи за излъчване на ASTRA и Британския радиосъобщителен и телевизионен комплекс (BBC).
HLG е новият HDR стандарт, разработен в сътрудничество с BBC и NHK, Япония. Той разпространява единичен поток от информация, който може да се декодира както от специални HDR приемници, така и от не-HDR такива. Целта на новия стандарт е да даде възможност на телевизионните оператори да изпращат HDR трансмисии и по кабел, осигурявайки стрийминг на съдържание на живо. Ето защо HLG е отличен избор за излъчване на HDR услуги.
На IFA 2016 LG ще бъде първата компания, която ще демонстрира публично как HDR технологията комбинира High Frame Rate (HFR) с HLG съдържание. LG ще обедини усилия с BBC и Европейската асоциация за радио и телевизия, за да демонстрира HFR HLG съдържание, което е съвместимо както с MPEG DASH (IP стрийминг), така и със системи за предаване на трансмисии DVB-T2. HFR е нова технология, която подобрява качеството на Ultra HD картините, доставяйки до 100/120 кадъра в секунда. С тази подобрена скорост на кадрите се постигат много по-гладки и реалистични движения на екрана.


Няма коментари:

Публикуване на коментар