Translate

четвъртък, 22 септември 2016 г.

За пета поредна година БЛС обявява конкурс за стипендианти по програма за подпомагане на млади лекари специализанти и редовни докторанти






В конкурса могат да участват специализанти и/или редовни докторанти, на възраст до 35 години, с общ успех от семестриално завършено образование по медицина и от положени държавни изпити не по-малко от 4.50. При положение, че една от оценките е по-малка от изискуемата 4,50, кандидатите не се допускат до участие.
Специализантите ще бъдат оценявани по няколко критерия - успех получен от сбора на оценките за семестриално обучение и оценката от държавните изпити, форма на специализация, брой реални публикации, награди от медицински научни форуми. В оценката на докторантите ще влиза още броят на изнесените публични представяния в рамките на научни медицински форуми, публикации в списание с IF коефициент и препоръки от две хабилитирани лица. Сборът от точките по критериите ще оформя крайния резултат.
Председателят на БЛС сключва договор с класиралите се кандидати най-късно до един месец след обявяване на резултатите. Класиралите се за стипендия подписват декларация, че през следващата 1 година след изтичане на периода за получаване на стипендията ще продължат да работят в България.
Инициативата се провежда за пета поредна година.Месечната стипендия е 400 лв. В продължение на една календарна година от нея могат да се възползват  100 млади лекари.
Условията на конкурса и необходимите документи за него, могат да се изтеглят от страницата на БЛС.
В момента между 400 и 600 лекари ежегодно напускат страната, а между 50 и 70% от младите лекари искат да емигрират

Няма коментари:

Публикуване на коментар