Translate

сряда, 6 юли 2016 г.

В УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив заработи първият в страната център за деца с хронични заболявания - аутизъм, церебрална парализа, хранителни разстройства, сърдечно-съдови, онкохематологични заболявания



Проектът, по Програма BG 07 „Инициативи за обществено здраве“, е на стойност 554 221 лева,
предоставени безвъзмездно от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г. Той е разработен от екип на УМБАЛ „Свети Георги“. Програмен оператор е МЗ, а подкрепящо звено е Администрацията на МС.
Центърът е разположен на територията на Клиниката по педиатрия в База 1 на УМБАЛ „Свети Георги” - бул. „Васил Априлов” №15А. Той е оборудван с нова апаратура и тестове за съвременна и качествена диагностика за откриване и оценка на заболяванията. Целевата група включва деца от 0 до 18 години.
Изборът на клиничното звено не е случаен, тъй като то извършва лечение по медицински специалности, към които се отнасят посочената група хронични заболявания - неврология, пневмология, онкология и клинична хематология, ревматология, кардиология, ендокринология и гастроентерология, обясни Момчил Мавров, зам.-директор по административните и икономически въпроси в болницата.
За контакти с екипа родителите могат да позвънят на телефонни номера 032 602245 и 0885808269. изграден в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги”. Повече информация за дейностите по проекта може да се открие на сайта на УМБАЛ „Свети Георги": www.unihosp.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар