Translate

вторник, 19 юли 2016 г.

Най-добрият ресторант в света за 2016 г. - Osteria Francescana сервира вече Lavazza



Lavazza и Масимо Ботура - италианският шеф-готвач  имат дългогодишно сътрудничество и с гордост и италианска страст развиват гастрономическите си отношения, които процъфтяват през годините. С най-високото отличие – три звезди
„Мишлен” и световна слава, която го съпътства,  Ботура е сред тези готвачи, които, като отчита качеството на гамата от продукти на историческата марка Торино, решава да предложи своя творчески поглед на Lavazza -  първата италианската компания, която работи с международни майстор-готвачи. Партньорството с виртуози в кухнята започва с Феран Адриа през 2002 г. Резултат от тази среща е Èspesso, първото и най-наситено кафе в историята.
Други партньорства с най-известните готвачи включват: италианците Карло Крако, Давиде Олдани  и Масимо Ботура; испанците Алберт Адриа, Ориол Кастро и Рикард Камарена; французите Ричард Тоа, Симоне Занони и Дени Имброиз.
Традиция, експериментаторство, интуиция и качество. Това са само някои от ценностите, които Lavazza споделя с днешните топ италиански и чуждестранни готвачи: постоянният стремеж на компанията към високи постижения и отдадеността на научните изследвания са намерили идеалния партньор в света на топ гастрономията. Качественото кафе се създава чрез точен подбор на съставките, технически умения и интуиция, които дават завършващата "допълнителна щриха" на продукта. Същият творчески подход – качество на съставките, умения и въображение –майстор-готвачите използват всеки ден при създаването на техните ястия. По този начин, връзката идва естествено и следва сътрудничеството между най-известните международни готвачи и Lavazza: партньорство, което се вижда в менюто на най-добрите ресторанти в целия свят.
Разработка на Ботура със съдействието на Lavazza е "Това е просто десерт" (‘It’s Just a Dessert’), игрива интерпретация на класическото италианско тирамису, представено в най-елитното международно събитие, посветено на топ гастрономията  - "50-те най-добри ресторанта в света" в Лондон. Първата награда е присъдена на ресторанта на Ботура, на който Lavazza е партньор. Други рецепти от Ботура включват "Ела в Италия с мен” (Vieni in Italia con me). Рецепта, представенa през 2012 г. в Salone del Gusto, която оспорва концепцията за кафе като класическа напитка в края на вечерята и предизвиква очакванията и предразсъдъците на хората.
Lavazza също така си сътрудничи с няколко важни хранителни събития като Mejor de la Gastronomia в Испания, Identità Golose в Италия и на фестивала OFF (Omnivore Food Festival) във Франция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар