Translate

вторник, 19 юли 2016 г.

Програма „Готови за успех“ набира кандидат-стипендианти за учебната 2015-2016 година



Фондация BCause (доскоро - Фондация "Помощ за благотворителността в България") обявява прием на документи на кандидати за стипендия по програма „Готови
за успех” за учебната 2015-2016 година.
Програмата е предназначена за младежи с отлични академични постижения, загубили един или двамата си родители, отгледани от роднини или в социални домове. Могат да участват ученици от 12 клас, както и студенти от бакалавърска и магистърска степен в държавни университети. Стипендиите са десетмесечни, а годишният им размер е съответно 2000 лв. за студентите и 1000 лв. за учениците.
Най-важният критерий за избора на стипендианите е успехът,  който имат от предходната учебна година; на второ място се оценява социалният им статус.
Срокът за кандидатстване е 7 октомври 2016 г. Подробна информация и формуляри ще намерите на адрес: http://www.bcaf.bg/bg/resursi/za-tarsesti-pomost/222-information-gotovi-za-uspeh.html
Стипендиантската програма “Готови за успех” е програма на Фондация  BCause (доскоро - “Помощ за благотворителността в България”) от 2006 г. Средствата се осигуряват изцяло от корпоративни и частни дарения. От своето създаване програмата се осъществява в партньорство с фондация “Сирак”, а един от най-големите дарители на програмата вече десета година е Международният женски клуб. За 10 години заедно сме осигурили 1028 годишни стипендии на обща стойност над 1,5 млн. лв.
Инициативата можете да подкрепите и с SMS с текст DMS USPEH на номер 17 777.

Няма коментари:

Публикуване на коментар