Translate

вторник, 14 юни 2016 г.

LG демонстрира изключителните HDR възможности на OLED телевизорите си на SES Astra Industry Day



LG си партнира с British Broadcasting Corporation (BBC) и сателитния оператор SES за организацията на специална демонстрация на технологии за излъчване с Висок
Динамичен Обхват (HDR) на деветото издание на конференцията SES Industry Days тази седмица в Люксембург.
Висококачествено HDR съдържание беше излъчено на най-новата линия  LG OLED телевизори, чрез сателитно предаване на живо, което използва обратно съвместима   HLG (hybrid log gamma) технология. HLG увеличава контрастното съотношение и възможностите за възпроизвеждане на цветовете на SDR (Standard Dynamic Range) телевизорите. Демонстрацията на HDR трансмисия на LG и BBC се възползва от сателитната мрежа на SES Astra.
HLG технологията е разработена от BBC и NHK, за да бъде възможна обратно съвместима трансмисия на HDR съдържание. Използвайки битов поток с единично разпределение, който може да бъде декодиран както от HDR приемници, така и от наследени не-HDR приемници, системата HLG не се нуждае от производство на метаданни, което я прави съвместима със съществуващата инфраструктура за излъчване. Това от своя страна е предпоставка за лесна миграция към създаването на HDR телевизия.
Гъвкавостта на иновативната HDR HLG технология на BBC я превръща в отличен избор за услуги за излъчване на HDR, а новият HDR тест канал на SES позволява на партньорите в индустрията да изпробват редица нови стандарти за излъчване и съдържание. Гледано на LG OLED телевизори, HDR HLG съдържанието изглежда още по-реалистично, доставя по-голяма дълбочина на цветовете и най-впечатляващите нюанси на черния цвят. LG OLED телевизорите, първите телевизори с плосък панел с безкрайно контрастно съотношение и без панел за задно осветяване, са ненадминати в способността си да доставят HDR изживяване като никой друг на пазара.
LG са начело на иновациите при телевизорите в продължение на десетилетия. Отдадени сме на каузата да подкрепяме усилията на нашите партньори да наложат като стандарт технологиите за излъчване на HDR и да направим напредничавите технологии за излъчване по-широко достъпни,” каза Уейн Парк, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на европейските операции на LG.

Няма коментари:

Публикуване на коментар