Translate

вторник, 14 юни 2016 г.

ИКЕА продължава колаборацията си с модни дизайнери с лимитираната колекция GLÖDANDE



GLÖDANDE е създадена в партньорство с белгийския дизайнер Валтер ван Бейрендонк

ИКЕА продължава своите колаборации с водещи имена от света на модата с най-новата си GLÖDANDE, която е създадена в партньорство с белгийския дизайнер Валтер ван Бейрендонк.
лимитирана колекция –
GLÖDANDE е провокативна и колоритна и дава възможност на повече хора, да прибавят към своя дом нещо неочаквано и модерно. Тя включва платове, канцеларски материали, торби за пазаруване, килими, порцелан и възглавници.  Ван Бейрендонк подхожда както при създаването на модна колекция – разказва история, която се вплита в едно с лимитираното издание на ИКЕА.
В основата на  GLÖDANDE Ван Бейрендонк поставя пет приказни създания, наречени Вундермои. Те обитават царството на облаците, а отличителните им черти присъстват върху всички артикули от серията.
“Никога не знаеш какъв ще е следващият ход на Валтер. Харесвам това и искам да пренеса повече от него в ИКЕА. Начинът по който той съчетава тази непредсказуемост с цветове, десени и принтове, го превръща в истински майстор в своята област. Именно нестандартният подход бе нещото, което ИКЕА успя да извлече от това фантастично, прекрасно и странно партньорство.”
Валтер Ван Бейрендонк има репутация на бунтар в света на модата. Известен е като "гиганта", "бунтаря" и "аутсайдера”. Той е част от Антверпенската шесторка, включваща едни от най-талантливите и ексцентрични модни дизайнери, завършили Кралската академия по изящни изкуства в Антверпен, Белгия, в началото на 80-те. Те се отличават с различно и радикално виждане за модата, превръщайки своя малък град в значима дизайн дестинация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар