Translate

вторник, 14 юни 2016 г.

Краят на трилогията И ТОВА Е БЪЛГАРИЯ



Режисьорът Стилиян Иванов, за пореден път подпомогнат от мецената Гергана Ташкова, започна постпродукционния етап на документалната трилогия "И това е
България".
През последните 5 години Додофилм и феноменът Ивелина Христова представиха по необикновен начин природните и исторически забележителности на страната ни: седемте рилски езера, Побитите камъни край Варна, Мадарския конник, Яйлата, Оходен, Белинташ, Татул, Перперикон, долината на тракийските царе, Старосел и Свещари. Учени следяха отблизо работата на екипа, който съчетавайки митология и реалност, поверия и факти, доказа не само, че нашите земи са люлката на европейската цивилизация, но и че Балканите притежават огромна лечебна енергия, която е в състояние да лекува телата и душите ни.
Първите две части бяха представени в програмите на няколко български телевизии, имаха своите премиери зад граница и многохиляден DVD тираж.
В третата, последна част, на документалния сериал Ивелина ще ни разкрие тайните на античния театър в Пловдив, скалните манастири и дервишките текета на България, както и на местността Рупите, където Ванга приживе посрещаше нуждаещите се от подкрепа и напътствие.
Впечатлени от работата на режисьора и дарбите на ясновидката, семейство Трънкарови от Монреал станаха спомоществователи на DVD тиража и разпространението на филма, с обещание от страна на екипа, че първата задгранична премиера ще бъде в Канада.

Няма коментари:

Публикуване на коментар