Translate

четвъртък, 16 юни 2016 г.

Незрящи деца показват за първи път фотографиите си в НДК



Средствата от благотворителната експозиция “Равни с мен” отиват за хората с увредено зрение в България

Необикновена изложба на снимки, заснети от незрящи и слабо зрящи младежи, ще се открие на 21 юни от 18:30 ч. на Полуетаж-Изток в НДК. Тя е с благотворителен характер и се
организира съвместно от Сдружение „Право на зрение - България“ и НДК. Изложбата “Равни с мен” ще продължи до 23 юни, а средствата от благотворителната изложба ще бъдат използвани в подкрепа на хората с увредено зрение в България.
На това пъстро и провокативно събитие от културната програма на Двореца, посетителите ще имат необикновената възможност да надникнат през обектива на няколко младежи със зрителни увреждания. Техните фотографии обхващат огромно разнообразие от житейски сцени, наситени с красиви съчетания от цветове и форми, за които често оставаме слепи, задъхани от главозамайващата надпревара със забързаното ежедневие. Снимките представят по един неповторим, неподправен и недообработен начин таланта и творческите способности на незрящите и слабовиждащите хора като личности, заслужаващи своето равноправно място в културния живот на българското общество. Изображенията са и едно нагледно потвърждение на мъдростта на Екзюпери, че „истински се вижда само със сърцето, същественото е невидимо за очите”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар