четвъртък, 30 юни 2016 г.

Нестле подкрепя усилията на ЕС за насърчаване на индустрията за повишаване качеството на хранитеНестле подкрепи усилията на холандското председателство на ЕС за разработване на
общоевропейска политика в областта на храненето, която да мотивира индустрията да инвестира в по-здравословни продукти.
Луис Кантарел, изпълнителен вицепрезидент на Нестле за региона на Европа, Близкия изток и Северна Африка, сподели: „На този етап разполагаме с 28 различни национални решения на един и същи проблем. Ако ги заменим с една силна и дългосрочна политическа рамка на ЕС, ще създадем равни условия и ще насърчим конкуренцията за повече иновации в областта на балансираното хранене.“
Кантарел говори на събитие по случай 150-годишнината на Нестле в Белгия, което привлече над 300 личности от политическия живот и гражданското общество на ЕС и имаше за цел да обсъди храните, устойчивостта и бъдещето на здравословното хранене, както и ангажиментите на Нестле към обществото.
Г-н Кантарел също подчерта, че индустрията трябва да действа сега, а не да чака нормативни промени. “Фактът, че до 30% от населението на ЕС е с наднормено тегло означава, че имаме проблем и са необходими повече мерки,“ заяви той.
През последните две години Нестле е премахнала 8 600 тона захар от портфолиото си с храни и напитки, както и 260 тона сол и 440 тона наситени мазнини. В следващите няколко месеца компанията ще обяви нови ангажименти в областта на балансираното хранене и здравето.
В рамките на конференцията, състояла се като част от събитието, говорители предизвикаха хранителната индустрия да се стреми към повече иновации, както и към производството на храни, съответстващи на 21-ви век, новите модели на хранене и демографските промени.
Освен че обновява съществуващото си портфолио от храни и напитки, Нестле отговаря на предизвикателството като разработва персонализирани хранителни продукти чрез звеното си Nestlé Health Science, създадено през 2011 г. В момента компанията изследва влиянието на генетични и други индивидуални фактори върху ползите от здравословното хранене.
“Следващото поколение от балансирани здравословни храни е научно-обосновано, персонализирано и може да изиграе ключова роля в превенцията и контрола на заболяванията“, каза в заключение г-н Кантарел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар