Translate

четвъртък, 30 юни 2016 г.

Безплатно - Училище за родители и през лятото в „Софиямед“


И в тази сесия от безплатни лекции бъдещите майки и татковци ще имат възможността да чуят съветите на изявени специалисти за най-важните аспекти на бременността, раждането и отглеждането на новороденото. Те ще могат да се упражняват на практика върху специална кукла бебе как да сменят памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, как да го къпят и масажират.
Обновената програма с лекции на топ специалисти в областта на акушер-гинекологията, неонатологията и педиатрията стартира на 22-ри юни. Лекциите ще се провеждат всяка сряда в прохладната Конферентна зала на болницата от 15:00ч. Преди началото и след края на всяка лекция бъдещите родители могат да посетят Отворените врати в Отделението по акушерство и гинекология, и неонатология, за да разгледат условията и да се запознаят лично със специалистите. 
Програмата на безплатното Училище на „Софиямед“ продължава до 12-ти октомври с теоретични и практични теми със съвети за правилно кърмене, здравословно захранване и преходно хранене, физиология на лактацията, адаптационни прояви на новороденото, най-честите здравословни проблеми през първата година от живота на детето и хигиена и грижа за кожата на новороденото.
Традиционно на Училището гостуват презентатори, представители на водещи марки козметика за грижа за кожата на новороденото и майката, бебешки играчки и аксесоари.
През юни и юли бъдещите родители могат да посетят лекции по темите: Физиологична (нормална) бременност и раждане, Имунология на бременността, Оперативно раждане – методи, Раждане-нормално или секцио? Предпоставки, недостатъци, митове, Подготовка за раждането- техники на дишане и релаксация по време на нормално раждане, поведение в предродилна и родилна зала. Депресия по време на бременността и след нея,Обезболяване на раждането.
Най-горещият летен месец-август ще започне с една от най-важните практически лекции - Първи грижи за новороденото у дома и ще продължи с темите:Ваксинационен календар на новороденото, Здравословното хранене като фактор за правилното нервно-психическо развитие на новороденото, Кърменето-като превенция на социално-значимите заболявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар