Translate

вторник, 14 юни 2016 г.

Студентите на Андрей Баташов Стефан Спасов, Александър Митрев и Божидар Попчев, представиха комедията „До Мюнхен и назад”



Години след като предизвикаха фурор с култовия спектакъл „Ритъм”, трима от
студентите на незабравимия Андрей Баташов се събраха отново за нов театрален проект. Стефан Спасов, Александър Митрев и Божидар Попчев, които заедно с Баташов обиколиха страната и чужбина с „Ритъм”, представиха комедията ДО МЮНХЕН И НАЗАД” в Royal Piano Club в НДК.
За първи път след премиерата си в Клуб на хорото, спектакълът по текст на хърватския автор Мате Матишич излиза на голяма сцена в най-големия пиано бар у нас.
„До Мюнхен и назад” връща лентата на историята в 1991 година, за да разкаже историята на двама незаконно пребиваващи в Германия хърватски емигранти, които мечтаят да се върнат в родината след падането на комунистическия режим. Забърквайки се в редица комични ситуации, приятелите кроят планове как да надхитрят немската бюрокрация, за да вземат посмъртна пенсия. Единият дори е готов да инсценира собствената
си смърт.
„До Мюнхен и назад” е забавна история за дългото пътуване към дома, разказана с типичното балканско чувство за хумор, в която главен герой е приятелството.
Театралният проект е четвъртият в кариерата на Стефан Спасов като режисьор. Миналата година той постави в Стара Загора спектакъла „Иванов” с участието на Иван Ласкин. Александър Митрев е добре познат в средите на свободния театър с участията си в независими проекти. Божидар Попчев пък играе в постановки на Сатиричния театър „Алеко Константинов” и в собствения си спектакъл „Пропукване” по Ерик Богосян.
Продуцент на спектакъла е „Чанове и приятели” ООД на Милена и Костадин Господинови.


Няма коментари:

Публикуване на коментар