Translate

вторник, 14 юни 2016 г.

Четвъртите награди в конкурса „НОСИТЕЛИ НА ПРОСВЕТА” бяха раздадени в „ПЕРОТО”





Изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош беше отличен за цялостен принос към културата



Националното представителство на студентските съвети за четвърта поредна година организира мащабен национален конкурс Носители на просвета 2016. Финалът на инициативата се проведе в Литературен клуб „ПЕРОТО”, където бяха наградени победителите от конкурса. По време на събитието с награда беше отличен
изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош за цялостен принос към културата, както и за подкрепата си на младежки проекти.
„Докато ви слушах си дадох сметка какво правим тук. Ние сме територия, в която високо образовани хора, свързани с културата, се реализират. Днес мнозина от вас ще бъдат наградени. Утре обаче ще отшуми еуфорията и вие ще останете в реалния живот, в реалната ни държава. Пожелавам ви никога да не се отказвате от пътя, по който сте поели, да знаете че образованието е не просто ценност, то е начин на живот. Знанието и търсенето на знание е начин на живот и съм много щастлив и горд, че днес сте тук и че можем да покажем част от елита на тази страна. Елит, който ще променя и ще прави място, на което младите ще искат да останат да живеят”, приветства гостите домакинът на събитието Мирослав Боршош.
„Това е награда за целия екип на Двореца, който е изграден от наистина високо образовани професионалисти”, благодари за признанието г-н Боршош.
Меглена Кунева, Министър на образованието и науката и патрон на конкурса, каза: „Благодаря на всички, които се интересуват какво става с българската просвета, наука и образование. Надявам се, или поне мечтая, броят на тези хора е равен на броя на гражданите на Република България. Предайте моите искрени благодарности и на родителите си, защото те създават средата и подкрепят самоувереността, която всеки млад човек трябва да притежава”. „Желая ви да създавате тази среда. Министерството на образованието и културата е с вас. Ще се опитаме да направим така, че да създаваме заедно с вас среда. Винаги трябва да можем разчитаме един на друг, защото няма въпрос, на който образованието да не е отговор”, продължи тя.
Министър Кунева раздаде наградите в Категория „Аз – носител на просвета 2016", където спечели платформата за алтернативно гражданско образование, един студентски проект, който е източник на теми от политическо и обществено естество.
Победител в Категория „Снимка” е Николай Бойчев от Национален военен университет, Антонио Хаджиколев от Икономически университет – Варна грабна първа награда за „Twitter-съобщение”, а Елка Петрова от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” – за „Кратко есе”.
По време на събитието Яна Вангелова, Председател на Национално представителство на Студентските съвети, връчи наградите за цялостен принос в областта на българската култура – „Те – носителите на просвета 2016”. Отличени бяха Димитър Димов Георгиев, режисьор, сценарист, оператор, д-р Емилия Милкова, директор на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна, проф. Кольо Троев, учен и изобретател от Варненски свободен университет (ВСУ) „Черноризец Храбър”, квартет Славей, както и известната българска поетеса Маргарита Петкова.
Конкурсът „Носители на просвета” цели да събере, покаже и популяризира именно онези положителни събития, идеи, послания и личности в България, които свързваме с темите за развитието и по-доброто бъдеще на българската култура, образование и наука.
НАГРАДЕНИ:
Категория „Аз – носител на просвета 2016"
І място – Създателите на платформата за алтернативно гражданско образование
ІІ място – Атанас Нейчев и неговия екип за редица инициативи, свързани с предоставяне на възможности на млади специалисти, учени и изследователи
ІІІ място – Студентски съвет при Колеж по туризъм – гр. Варна
Категория „Кратко есе"
І място – Елка Петрова - Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”
ІІ място – Мария Алужейл - Медицински университет - Пловдив
ІІІ място – Мирела Вълкова - Медицински университет - Варна
Категория „Twitter-съобщение
І място – Антонио Хаджиколев, Икономически университет - Варна
ІІ място – Анита Николова, Софийски университет „Св. Климент Охридски
ІІІ място – Светослава Димитрова, Университет по библиотекознание и информационни технологии
Категория „Снимка”
І място – Николай Бойчев, Национален военен университет
ІІ място – Пламена Гранджан, Национален военен университет
ІІІ място – Виктория Стоянова, Университет за национално и световно стопанство

Няма коментари:

Публикуване на коментар