Translate

вторник, 14 юни 2016 г.

Вече е факт Аджъбадем Сити Клиник



Аджъбадем (Acibadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.), заедно със своето дъщерно дружество в Македония - болница Аджъбадем Систина (Acibadem Sistina), придобиха болница Токуда в
България и нейното дъщерно дружество и едновременно с това се сляха с водещата верига лечебни заведения Сити Клиник. Новата здравна структура се казва Аджъбадем Сити Клиник и е в най-голямата здравна група у нас.
Над 3000 медицински специалисти, 800 легла и 4 лечебни заведения е капацитетът на нова здравна група след обединението, а над един милион българи ще получават медицинска помощ в Аджъбадем Сити Клиник.
Сделката беше подписана лично от г-н Мехмет Али Айдънлар, председател на УС и изпълнителен директор на Аджъбадем, председател на УС на Аджъбадем Сити Клиник, г-н Илиан Григоров, изпълнителен директор на Аджъбадем Сити Клиник, г-н Ангел Ангелов, заместник-председател на УС на Аджъбъдем Сити Клиник и г-н Артър Стърн, преставител на д-р Торао Токуда. Новият изпълнителен директор е г-н Илиан Григоров.
Новата здравна група ще предлага уникални за България технологии и медицински услуги, като се очертава веригата да се превърне в притегателен център за пациенти от държави в региона, Русия и Близкия Изток. В инвестиционните намерения на Аджъбадем Сити Клиник е разкриването на нова болница във Варна и разширяване на съществуващата в Бургас.
По време на тържественото събитие г-н Айдънлар каза:
-Тази година Аджъбадем чества 25 години от основаването си. Нашите здравни услуги са в съответствие на всички световни стандарти. България е третата страна в света за нас, в която навлизаме на пазара със здравни услуги. Останалите две са Ирак и Македония. Ние правим инвестиция, която е напълно в съответствие с нашата стратегия за развитие и за растеж. Имаме намерение да продължим дейността си, така че да се гордеем с всичко, което правим.
Г-н Илиан Григоров, изпълнителен директор на Аджъбадем Сити Клиник, коментира:
-Аджъбадем идва с духа на интегриране на клиничната дейност, с образованието в лицето на университета на Аджъбадем, с научно-изследователската дейност, с изследванията в основните науки, така че това е всичко онова, което една група като Токуда, Сити Клиник има нужда, за да може да се развива в следващите 10-15 години. Нашето желание е да съхраним това, което същетвува в Токуда и Сити Клиник и да го развием така, че българското население и българските пациенти да имат достъп до най-висококачествената услуга, която могат да получат както в България, така и извън България. Самият факт, че Аджъбадем работи с 18 болници и обемът, който те постигат, предоставят услуги, които дори за страна като България са уникални и в много от случаите българските пациенти нямат достъп до тях в България.
Желанието ни е интегриране на пълния кантиниум на лечебната дейност – от скрининг диагностика, болнично лечение, лечение на хронични заболявания в абсолютно всички аспекти и там, където не можем да го постигнем в България, се надявам да можем да го постигнем с партньорите ни от Аджъбадем в Турция.
Г-н Ангел Ангелов,  зам.-председател на УС на Аджъбадем Сити Клиник, сподели:
„Новата здравна група става най-голямата група за здравеопазване в България, вливайки в него „Токуда“, която е десетгодишна легенда в България със Сити Клиник, която само за четири години успя да изгради изключително голямо доверие в своите пациенти и изключително добро име. Изключително сме щастливи, че оттук нататък ще можем да предоставим на нашите пациенти цялостния спектър от здравни услуги, като досега покривахме основно определени специалности. От това, разбира се, очакваме до голяма степен да спрем потока на български пациенти извън България. Нещо повече, надяваме се, че ще успеем да развием така наречения „здравен туризъм“, където редица държави в света се справят много успешно, една от които е Турция.“

Няма коментари:

Публикуване на коментар