Translate

понеделник, 23 май 2016 г.

MAGGI® и Сандра внесоха щипка аромат в карнавала на хумора и сатирата в Габрово



Кулинарно шоу с MAGGI® зарадва гостите на Карнавала на хумора и сатирата, който се провежда ежегодно през май в гр. Габрово, с вкусни идеи и много подаръци. Участието е част
от програмата на кулинарния бранд на Нестле, в рамките на която през 2016 г. MAGGI® става част от традиционни български фестивали, събори и средища на българската култура. С цел да преоткрие, обогати, популяризира и съхрани изконните семейни ценности и традиционните ястия, специално изградена подвижна MAGGI® кухня се сля с празничната програма на Карнавала и демонстрира иновативни интерпретации на любими рецепти.
Обичаният кулинар Сандра Алексиева изненада жители и гости на града с едно интересно и малко позабравено ястие от старите готварски книги на габровци, наречено “Tакъми”. В миналото те събирали черупките на охлювите, старателно ги измивали и ги нижели на връв. Така нанизаните черупки наричали „такъми“ и ги варяли заедно с ориза, придавайки му аромат и вкус. Това нетрадиционно ястие, приготвяно от габровци в близкото минало, получи своята модерна интерпретация от Сандра Алексиева. Пред очите на гостите на кулинарното шоу, тя демонстрира един нов и интересен прочит на рецептата*, използвайки незаменимата помощ на MAGGI®.
Водещият на Кулинарно шоу с MAGGI® Симо Колев забавлява публиката с тематични игри в типично хумористичния и авантюристичен дух на габровци.
Следващото участие на Кулинарно шоу с MAGGI® е в рамките на десетото юбилейно издание на Празник на горнооряховския суджук. В гр. Горна Оряховица на 4-ти юни MAGGI®, Сандра и Симо ще зарадват гостите с нови рецепти, игри и подаръци.
*ТАКЪМИ С ОРИЗ

Необходими продукти:
20 черупки от охлюви (такъми)
500 гр. ориз
2 тиквички
2 моркова
2 глави лук
2-3 скилидки чесън
Връзка магданоз
MAGGI® Унисос
Олио
Вода
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера оризът се запържва в загрятото олио, докато стане прозрачен. Прибавя се водата в съотношение 1:3 спрямо ориза. Последователно се добавят нарязаните на кубчета тиквички, моркови, лук и чесън. Овкусява се с 1 лъжица MAGGI® Унисос. Готовият ориз се сваля от котлона, поръсва със ситно нарязан магданоз и се разбърква. С една трета от готовата смес се пълнят предварително почистените такъми. Оризът със зеленчуци се поднася, декориран с пълнените такъми.




Няма коментари:

Публикуване на коментар