Translate

понеделник, 23 май 2016 г.

Отборът на СОУ "Ц. Церковски" от Полски Тръмбеш се класира за финала на „Купата на Coca-Cola: Движи се!”



Футболният турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ завладя и област Велико Търново. Отборът-финалист от региона е СОУ "Ц. Церковски" от Полски Тръмбеш, който защити своето място в
съревнованието. Включиха се oбщо 30 отбора от областта. Победителите от регионалния етап на турнира ще имат възможност да демонстрират най-добрите си футболни умения по време на големия финал на първенството, който ще се състои в дните 17-19.06.2016 г. в София, както и да спечелят голямата награда – посещение на четвъртфинален мач на EURO 16 във Франция.
Изгряващата звезда на музикалната сцена Михаела Маринова беше част от танцовите и състезателни предизвикателства, които протекоха паралелно с мачовете. Певицата завладя дансинга, заедно със своите фенове, по време на състезанието по танци „Раздвижи своя талант“, а най-добрите танцьори спечелиха страхотни награди. Освен танцовото състезание, което се провежда вече втора година, запалянковците, дошли да подкрепят любимия си отбор, се включиха и в редица нови предизвикателства. Скоростна надпревара с тротинетки покачи адреналина на публиката и предложи много забавни моменти на малки и големи, а „Веселата джага“ посрещна учениците, техните родители и приятели.
Футболните надпревари и забавните игри в рамките на „Купата на Coca-Cola: Движи се!” продължават своя тур из страната. Предстои те да се проведат в още няколко града: Русе - 21 май, Варна – 28 май, Бургас – 4 юни и София – 11 юни. А на 17, 18 и 19 юни победителите от всичките осем града ще се впуснат в битка за престижното първо място и голямата награда.
За пета поредна година междуучилищният футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Състезанието, в което могат да участват ученици на възраст между 12 и 14 години. През 2016 г. за първи път в зона „София“ се включиха и подрастващи между 14 и 16 години. Турнирът се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар