Translate

понеделник, 23 май 2016 г.

Кои са най-качествените продукти, услуги и марки на пазара?



Това сочат резултатите от най-новото проучване на QUDAL – QUality meDAL, проведено в България през януари тази година от международната организация ICERTIAS – International
Certification Association GmbH, Цюрих, Швейцария.
Веригата супермаркети Lidl е обявена за цялостен символ на качество
Българите са гласували за Lidl като компания, която е най-добрият български пример и символ на най-високо ниво на качество, когато става дума за продукти и услуги на българския пазар. Този успех се подкрепя от факта, че Lidl е победител в още две категории – най-добра търговска верига и най-добра международна търговска верига.
ЦСКА измества „Лудогорец“ в категорията за най-добър спортен клуб
В категорията за най-добър спортен клуб в света (независимо от спорта), футболните клубове заемат челно място, като този път на първо място излиза ФК Барселона.
За най-добър спортен клуб в България (независимо от спорта), българите са гласували за ЦСКА в проучването на QUDAL – QUality meDAL за 2016 г. Предишният победител в тази категория беше „Лудогорец“.
В категориите за най-добър спортист в България и най-добър спортист в света тази година българите са гласували за Ивет Лалова.
Символи на качество в областта на музиката: Лили Иванова, Rolling Stones и Adele
На културната сцена, в категорията за най-добър музикален изпълнител в България на проучването на QUDAL – QUality meDAL България 2016/2017, на първо място е Лили Иванова.
При соло изпълнителите/певци, в категорията за най-добър изпълнител в света резултатите сочат, че българите предпочитат Adele, докато победителят в предишното проучване на QUDAL – QUality meDAL беше Пласидо Доминго.
Българите са избрали Samsung за най-добър мобилен телефон, докато фаворит в предишното проучване на QUDAL – QUality meDAL България 2014 г. беше Nokia.
Точно както със Samsung, Audi се оказа фаворит в категорията за най-добър семеен автомобил според българите.
В рамките на проучването на QUDAL – QUality meDAL, следните марки са сред победителите: Maggi (бульони), Nivea (крем за лице), Lindt (шоколади), Dr. Oetker (пудинг), Lenovo (лаптопи), „Компас“ (пастети), Cappy (плодови сокове), Aquafresh (паста за зъби), bTV (телевизионна мрежа), Bonduelle (замразени зеленчуци), Ariel (прах за пране) и др.
За проучването на QUDAL – QUality meDAL България 2016/2017 е използван иновативният изследователски метод CAWI – DEEPMA (компютърно-асистирано уеб-интервю – deep mind awareness) с отворени въпроси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар