петък, 27 май 2016 г.

Ново учебно ръководство включва постиженията на световната пулмология Най-новото „Ръководство по белодробни болести” е в два тома и обхваща абсолютно целия спектър на белодробната медицина. То е резултат от усилията на 91 автори от над
10 медицински специалности.
Последните публикувани ръководства в респираторната област са от преди около 30 години, което прави изданието още по-ценен наръчник на специалистите в различни терапевтични направления.
Проф. Коста Костов, главен редактор на „Ръководството по белодробни болести”, по време на официалното му представяне, благодари на всички автори взели участие в реализацията му. Той изказа и своята специална благодарност към проф. Огнян Георгиев и доц. Денчо Османлиев, автор на 18 глави в Ръководството.
Проф. Костов сподели, че това е голям празник за българската пулмологична общност. Той каза:
-Горд съм, че с общи усилия успяхме да предоставим на медицинската гилдия този съвременен наръчник, който да бъде в подкрепа на лекарите от различни специалности. В ръководство има широко представителство на една цяла клинична медицинска общност - кардиолози, рентгенолози, патолози, гръдни хирурзи, вирусолози, спектъра на най-добрите специалисти в областта на респираторната медицината.
На събитието присъстваха над 90 гости - д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването към 43-тото Народно събрание, медицински специалисти в различни области, автори на различните теми в Ръководството, журналисти и др. За доброто настроение на гостите се погрижиха артистите Хайгашод Агасян и Недялко Йорданов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар