Translate

петък, 20 май 2016 г.

Лозенец се превръща в морската културна столица на България



Изложби, концерт на Лили Иванова в Бургас и нов театрален фестивал в Царево са акцентите това лято
Безплатни чадъри на плажа пред Hacienda Beach в Лозенец





Клубът - Hacienda Beach, който наложи нов стил в нощния живот край морето, отново ще
стартира сезона с богата културна програма. Най-популярното морско заведение по Южното Черноморие ще посрещне всички свои приятели и любители на добрия саунд на 11 юни, за когато е насрочено официалното му откриване.
„Тази година решихме да направим един социален експеримент и цяло лято чадърите на малкия плаж пред Hacienda Beach ще са безплатни. Искаме всички гости на Лозенец да се почувстват специални и да усетят магията на Hacienda, който отдавна се е превърнал не само в клуб, но и в арт средище, където си дават среща творци от всички жанрове“, сподели собственика Димитър Тодоранов.
Художникът Стефан Божков, който е арт директор на Hacienda, представи част от културните събития, които ще се случват в Лозенец, Царево и Бургас. Предвидена е изложба на студентите от НХА със специалност „Графика“ заедно с техните преподаватели, в Музея на гр.Царево ще бъде открита и експозиция на млади автори, които са творили на тема „Слон“- запазения знак на Hacienda. Предвиден е още камерен концерт на група „Остава“ и литературно четене с Елин Рахнев.
Това лято в Лозенец ще се открие и Hacienda School. Инициативата е насочена към всички деца, които по това време са на морето заедно със своите родители. Те ще могат да се обучават и забавляват на плажа, а техни „учители“ ще са художника Стефан Божков, младия оператор и фотограф Георги Кръстев, певицата Иванка Шекерова, дизайнерката и носител на приза „Златна Игла“2015 Христина Ангелова, както и други гостуващи творци. Завършилите успешно арт училището ще получават и специална Hacienda диплома.
Това лято Hacienda Beach ще се сдобие и с първия си магазин, в който млади творци ще продават своите авторски бижута, картини и аксесоари. На плажа пред заведението ще се организират и арт базари, като първите са планирани за 23 и 24 юни.
Истинска музикална фиеста ще очаква гостите на Лозенец през тази година, съобщи на срещата с журналистите Борис Секулски-управител и партньор в Hacienda. В заведението ще пускат най-актуалните диджеи, които ще забавляват посетителите със своите сетове. Зад пулта ще застанат DJ Dimo, DJ Mr.K, Dj Vasquez, Dj Ross&Max, Dj Andrew, Dj Fed, Dj Cass, Ясен Петров и още гост дидежи. На морския бряг със свои концерти ще акостират Мария Илиева, Криско, Графа, Любо Киров и Ъпсурт. Традиционно в понеделник ще се събират почитателите на караокето, вторниците ще са запазени за черните партита, в сряда феновете ще се забавляват с диджей сетовете на DJ Dimo и DJ Mr.K, в четвъртък българските музикални звезди ще споделят сцената на Hacienda, в петък и събота ще е времето за комерсиалните диджей партита. В неделя идеята на собствениците е в Hacienda Beach да бъдат прожектирани късометражни филми. На 1 август в Hacienda Beach ще изнесе авторски рецитал джаз дивата Хилда Казасян, а на 7 август група „Тангра“ се събират в оригинален състав за клубно участие в Лозенец, след дълго отсъствие от голямата сцена.
Двата големи концерта на група „Тангра“ и Лили Иванова в Бургас, които се организират от продуцента и собственик на Haacienda Beach Димитър Тодоранов със съдействието на Община Бургас. Те са насрочени за 5 и 6 август и ще се проведат на централния бургаски плаж. Повече подробности за спектаклите ще бъдат обявени на специална пресконференция в близките месеци.
От 19 до 24 август гр.Царево ще е домакин и на първото издание на театралния фестивал “2“. Всеки един ден от седмицата ще се играе по едно представление в местното читалище. След постановките зрителите ще имат възможност за лична среща с актьорите. В програмата на театралния фест блестят имената на Татяна Лолова, Малин Кръстев, Гeрасим Георгиев-Геро, Мария Сапунджиева и много други. На сцената ще се играят постановките „Свалячи“, „Дуенде“, „Кастинг за мъже“, „Любовна афера“ и „Фенове“. Фестивалът отново се организира с подкрепата на Община Царево.




Няма коментари:

Публикуване на коментар