Translate

понеделник, 23 май 2016 г.

Дизайнерът Христо Чучев представи най-новата си бутикова сватбена колекция “Силует”



и направи специална демонстрация на ръчна работа с дантели.
Чучев твори основно официални и сватбени облекла, залагайки изключително и предимно на
ръчната работа при изработването на облеклата. Колекция „Силует” е вдъхновена от красотата на женската фигура, излъчва аристократизъм и хармония. Силуетът на роклите подчертава женствеността. Използваните материи в колекцията са различни видове дантела от най-висок клас – италианска, английска, френска кордоне дантела, френски тюл в телесен цвят, коприна, креп жоржет, шифон, сатен, както и израелски и ливански дантели с ефектни симетрични орнаменти.
Симетрията на различни издължени фигури (но не флорални) се пренася върху самите рокли, където могат да се видят и различни ефектни асиметрични дизайнерски решения.
Дължините на роклите са до земята, като обемите са ефирни и олекотени. При кройките акценти са дълбоко изрязаните гърбове, отворените, елегантно оформени деколтета, както и дългите ръкави с инкрустации на дантели и камъни по тях. Богатата и красива украса върху роклите включва: фини кристали, камъни „Сваровски”, перли, пайети, щраусови пера тип „марабу”, мъниста, сатенени копчета, апликации от 3D цветя и др.
Допълнение и едновременно акцент в част от моделите са красивите воали, като в колекцията „Силует” дизайнерът залага предимно на испанския тип воал, който няма прехвърляне отпред и забулване, а пада елегантно по гърба на роклята. Стилни шлейфове са елегантен завършек  на част от роклите, сред които има и такива с оригинална препратка към римския стил. Лице на колекцията е певицата и актриса Марина Кискинова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар