Translate

понеделник, 23 май 2016 г.

Един тон отпадъци извадиха водолази от морето край Света Анастасия



С близо тон отпадъци е по-чисто вече морето край Бургас. Заслугата за това е на водолазите от клуб „Приятели на морето“, които почистиха дъното на остров Света Анастасия.
13 от приятелите на морето повече от 2 часа се гмуркаха край острова и вадиха отпадъците на повърхността. Екоакцията се провежда за втора поредна година със съдействието на управата на Света Анастасия.
-Проблемът с  морските отпадъци е огромен, тъй като за разлика от тези на сушата, никой няма ангажимент да ги чисти. Това не спира недобросъвестните да замърсяват. Няма орган, който да ги глоби и замърсяването е абсолютно безконтролно. От известно време се опитваме да правим нещо в посока подобряване на морската среда и периодично организираме почиствания в областта, обясни идеята за пролетното почистване Стефан Цинцарски от „Приятели на морето“.
Водолазите не пропуснаха да подкрепят и актуалната в Бургас DMS кампания за болната от детска церебрална парализа Натали и призоваха всички да изпратят своя SMS на 17 777 с текст DMS NATALI.

Няма коментари:

Публикуване на коментар