Translate

петък, 27 май 2016 г.

Absolut представя първия фестивал за устойчива креативност от 3 до 9 юни в София


Absolut Creative Space ще бъде разположена на удобна софийска локализация.
Специално за събитието в София пристига мащабна инсталация от Швеция, създадена от рециклирани
контейнери и оборудване за създаване на идеи и провеждане на мултидисциплинарни събития, лекции, работилници и партита. 
Всеки oт седемте дни във фестивалната програма ще бъде посветен на различна тема свързана с креативността, насочена в устойчиво развитие. От 3 до 9 юни, български и чужди лектори ще говоря и работят на теми като дигитален лайфстайл, дизайн на бъдещето, познаване и опазване на природата, занаятчийство, и други важни за Absolut теми като културата на нощния живот. Някои от първите акценти в програмата, засягащи изброените теми са нощният кмет на Амстердам Мирик Милан, дигиталното студио Snask, дизайнера на храна Marije Vogelzang и други.
Самото пространство, в което ще се проведе фестивалът, ще покаже нагледен пример за устойчиво приложение на дизайна чрез четирите контейнера за транспортиране на водка, рециклирани и оборудвани от шведската компания като мобилно пространство за съдаване на идеи и проекти. Мащабната инсталация се използва за различни събития и проекти в много държави по света до сега и пристига в София директно от Швеция за фестивала. 
-------
Още лектори и събития ще бъдат обявени скоро на сайта на събитието absolutcreativespace.bg заедно с информация за откриващото и закриващото парти. Билетите за фестивала ще са на цена от 10 до 15лв. на ден или 30 лв. за достъп до цялата фестивална програма. 
Фестивалът Absolut Creative Space ще се проведе  непосредствено до НДК в специално създадена за събитието креативна зона от рециклирани транспортни контейнери.

Няма коментари:

Публикуване на коментар