Translate

четвъртък, 12 май 2016 г.

У нас само 39% от работодателите осигуряват вода на служителите си




Фокусът на национално проучване, проведено през април 2016г. от Българската
асоциация за управление на хора и Алфа Рисърч сред работещите в страната е какви социални придобивки за повишаване продуктивността на служителите си предоставят работодателите. Резултатите от изследването показват, че 53% от хората ползват редовни почивки в рамките на работния ден, 39% получават вода и също толкова – ваучери за облекло и храна. Под една трета ползват други социални придобивки.
Според специалистите осигуряването на вода в офиса е един от факторите, който допринася за комфорта на служителите, спомага за добрата работна среда и повишава нивото на концентрация. Работодателите, които предоставят на служителите си вода, се възприемат като отговорни и загрижени за здравето и тонуса на хората в организацията, независимо дали става дума за държавния или за частния сектор.
Детелина Смилкова, Председател на БАУХ коментира:
-Проучването показва еднозначно и приноса на работодателите за по-здравословна среда, защото според данните, служителите, на които е осигурена вода от работодателя, пият 22% вода повече на ден, което допринася за тяхната по-висока продуктивност. Предоставянето на достъпна вода в офиса е малка, но много ефективна стъпка за подобряване на работната среда и повишаване концентрацията на служителите.
Ползите от добрата хидратация са многобройни. Достатъчният прием на вода
подобрява работоспособността на служителите и атмосферата в офиса, тъй като води до по-добро настроение и издържливост на физически и психически натоварния.
75% от човешкото тяло е вода: за мозъка този процент е 73%, а за кръвта - 92%.  Затова недостатъчната хидратация може да предизвика главоболие, променливо настроение, затруднено запомняне и в резултат на това – занижена продуктивност. От друга страна, хората които приемат достатъчно количество вода през деня, имат повишена концентрация и по-добро здраве, което води до по-високи професионални резултати. А това е плюс както за работещите, така и за техните работодатели.



Няма коментари:

Публикуване на коментар