Translate

понеделник, 11 април 2016 г.

ИКЕА представя лимитирана колекция IKEA ART EVENT 2016 с фотоизложба на артисти от цял свят



Второто издание на колекцията включва работи на основателя на Dazed & Confused, фотографa
на New York Magazine и още 9 съвременни автори. -Целта на колекцията IKEA ART EVENT 2016 е да даде възможност на повече хора да се наслаждават на стойностно съвременно изкуство в домa си и то да присъства там като естествена част – искаме творбите да бъдат уникални и в същото време цената им да бъде достъпна“, споделя Хенрик Мост, творчески директор в ИКЕА.
Вече установени или тепърва изгряващи, 11-те артисти, участващи в проекта, представят интересен микс от съвременно изкуство. Сред тях се отличават имената на Ранкин, който е сред основателите на култовото списание Dazed & Confused през 90-те, фотографът на New York Magazine Боби Дохърти, модният фотограф Матийо Сезар и британката Манди Баркър, която със своите изображения разказва историята на моретата, давещи се в пластмасови отпадъци. В колекцията участват още Наталия Еденмонт от Украйна, канадският фотограф Джил Грийнбърг, Аника Вон Хаусуолф, чиито творби граничат между документалното и фантастичното, американците Таня Лонг и Чад Мур, Бара Прасилова от Чехия и френския илюстратор Паскал Жиндре, известен с псевдонима ®obin.
С второто издание на ежегодната си арт колекция ИКЕА провокира фенове на изкуството и на бранда да открият кадърa, който отговаря в най-пълна степен на тяхната същност и техния дом. С колаборациите си със световно известните фотографи, шведската марка създава вдъхновяваща серия, която цели да провокира мисли и дори да стряска – говорещо изкуство, носещо наслада за окото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар