Translate

четвъртък, 14 април 2016 г.

Цирк "Балкански" ще бъде удостоен със званието „АКАДЕМИЧЕН ЦИРК”



В навечерието на 120 години от създаването на българското цирково изкуство през 2017 г., Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ) удостояват с това високо отличие единственият български цирк, който го заслужава, за дългогодишни усилия и особени заслуги в развитието на културата в България.
Членове на БАНИ с академични звания са творци като Йорданка Христова, Васил Найденов, Орлин Горанов,  Татяна Лолова, Стоянка Мутафова, Васил Михайлов, Красимира Колдамова, Христина Ангелакова, Валя Балканска, Ибряма, Астор, Николай Николаев, Магърдич Халваджиян, Александър Балкански и др.
Фамилия Балкански от близо цял век работи за утвърждаването на цирково изкуство у нас, слави името на България по света и от 16 години популяризира творчеството на големи международни циркови имена сред българската публика. Чрез спектаклите си, визията си и имиджа си, всеизвестният и обичан от малки и големи цирк "Балкански" е вече институция! В началото на тази година, членовете на фамилия Балкански учредиха и регистрираха фондация "Академик Александър Балкански", чиято главна мисия е основаването на Международна академия за цирково изкуство в България. Изключително мащабен проект, който в сферата на цирковата гилдия е само и единствено във възможностите на екипа на Балкански като компетентност, капацитет, амбиция и авторитет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар