Translate

четвъртък, 7 април 2016 г.

Балканска кулинарна купа „Изкуството на храната в хотела и ресторанта”



За втора година България ще е домакин на Балканската кулинарна купа - единственото по рода
си международно кулинарно състезание, организирано от Българска асоциация по карвинг и Автентични български вкусове ООД, което ще се проведе от 13 до 15 май в Свети Влас.
Състезанието има за цел да е трибуна на тенденциите в приготвяне и поднасяне на храната в хотелите и ресторантите, както и за обмен на знания, идеи и нови кулинарни техники, които да насочат вниманието към вкуса, визията и начина на поднасяне на едно ястие. В хотелиерския, ресторантьорския и туристическия бизнес най-важно е впечатлението, което ще остане у клиента. От това зависи той дали ще се върне отново, дали ще препоръча заведението и дали ще посети страната  втори път.
В отборната  индивидуална надпревара черпаци ще вихрят участници от Англия, България, Испания, Италия, Македония, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Тунис, Хърватия, Южна Корея, Япония и др.
По покана на организаторите в събитието ще вземат участие, демонстрирайки своите умения, известни шеф готвачи от ранга на:
Oier Biritxinaga Lauzirika (Corporate Chef - Fagor – Испания) – „Значението на машината за приготвянето на здравословна храна”,
Junichi SAWANO (от Япония – представител на Кикоман за цяла Европа) – „Суши – докосване до японската храна и култура”
Ради Стамболов и Боби Екзархов (България) – с една незабравима презентазия на атрактивно приготвяне на сладки изкушения с много настроение
Жоро Иванов (от България – представител на „Евро-Ток България“ и вицепрезидент на „Евро-Ток Интернационал“)  - едно от водещите имена в българската кулинария
Ще бъдете изненадани и от прекрасните кулинарни предложения и тайни в приготвянето на здравословната храна на:
Андрей Стоилов – председател на Българска асоциация на професионалните готвачи  (БАПС)  и организатор на Национална кулинарна купа - Пловдив
Тони Иванов – Шефс Клуб Стара Загора
Петър Йоргов – Българска асоциация за кулинарна култура (БАКК) – Варна
и други представители от кулинарните асоциации, сдружения и клубове в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар