Translate

сряда, 6 април 2016 г.

Храните на столетниците и тайните на човешкия геном са част от лекциите във „Форум Дълголетие” 2016



Първото отворено научнопопулярно събитие - „Форум Дълголетие” 2016 е вдъхновено от впечатляващите открития свързани с остаряването. Биотехнологът академик Атанас Атанасов, генетикът Любомир Балабански и инструкторът по медитация – Яна Янева, споделят мнението, че българското общество има остра нужда от повече достъпна и интересна информация за много въпроси, свързани с качеството на живота, начините за подобряването му, както и цялостното психологическо възприятие за жизнения цикъл. Презентациите им ще намерят своето място в един от трите основни тематични панела на събитието – „Тяло”, „Дух” и „Храна”.
Така към д-р Обри де Грей, проф. Игнат Игнатов, доц. Орлин Тодоров, психологът Михаела Белорешка и специалистът по аюрведа Юрий Ковачев се присъединяват още няколко международно признати учени с важни постижения.
С интересна лекция в събитието ще се включи е младият учен Любомир Балабански, който завършва молекулярна генетика в Единбург, Шотландия със следдипломна специализация в Института за работа със стволови клетки към Центъра по регенеративна медицина. Днес той се реализира успешно в областта на генетичните изследвания. Със своя опит Любомир Балабански ще разкаже повече за непознатата страна на човешкия геном и безкрайния информационен ресурс, който днес може да бъде разчетен чрез съвременни технологии и изследвания.
Събитието е отворено за хора от всякаква възраст, а презентациите на лекторите ще бъдат научнопопулярни и лесни за възприемане . Специален акцент във „Форум Дълголетие” 2016 ще бъде тематичният базар, разположен във фоайето пред залата, който ще включва пробиотичен бар от „Хармоника”, литературен щанд, дегустация на органични напитки и храни, етерични масла, презентация на съвременни технологични методи за биоанализ и др.
Билети за проявата могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, както и директно от сайта на www.forumdalgoletie.com. Всеки предварително регистрирал се там, ще получи безплатен здравословен фреш в деня на събитието, благодарение на партньорите от мобилната апликация „Здрави”. В региастрационната форма посетителите могат да заявят желание за превод от английски на български език за лекцията на д-р Обри де Грей.

Няма коментари:

Публикуване на коментар