Translate

сряда, 9 март 2016 г.

Българските ИТ специалисти от pCloud представят своя криптографска услуга на световното изложение Mobile World Congress 2016



Функционалността pCloud Crypto, разработена от българските експерти от швейцарската компания, стана една от сензациите на ежегодното технологично събитие. Услугата предоставя
на потребителите максимална сигурност за файловете им в облака. pCloud Crypto се превърна в истинско предизвикателство за хакери от цял свят, които бяха поканени от компанията да се опитат да разбият защитата на криптирана папка. pCloud Crypto Challenge продължава, като към момента са направени 2789 хакерски опита, но успешните са 0.
Участието на мобилния конгрес е пореден успех за стартъп компанията, която преди седмица обяви иновативното си партньорство с мобилния оператор VIVACOM. Приложението VIVA pCloud дава достъп до 128 GB облачно пространство като част от плановете на телекома.
Швейцарската компания с българско ИТ ноу-хау е позната както в България, така и на пазарите в Азия, Америка, Бразилия, Европа и Турция, и привлече почти 4 млн. потребители за по-малко от 3 години.
------
pCloud Crypto се предлага като мобилно приложение за Android и iOS. Очаква се скоро компанията да представи и версия за Windows Phone. pCloud Crypto криптира информацията директно на мобилното устройство, гарантирайки максимална сигурност за файловете на потребителите.
Функционалностите на pCloud за мобилни приложения се различават от конкуренцията на пазара с възможност за достъп едновременно до криптирани и некриптирани файлове. Oпцията за използване на вграден аудио плеър е единствена по рода си в сферата на облачните услуги. Друго предимство на pCloud за мобилни устройства е липсата на ограничения за размера на файла, който потребителите желаят да качат. Благодарение на приложението потребителите могат да увеличат паметта на телефона си с 1ТВ облачно пространство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар