Translate

четвъртък, 31 март 2016 г.

ИКЕА представи най-новата си лимитирана колекция GILTIG - със специална изложба



до 3 април колекцията гостува в Галерия 2.0 –София. GILTIG е създадена в партньорство с лондонския моден дизайнер на мъжки облекла Кейти Иъри, поставя началото на серия от партньорства с иновативни дизайнери, като пренася типичните за нея атрактивни илюстрации върху мебели и аксесоари.
Цялата линия бе курирана като изложба от Студио Комплект, а откриването й бе съпроводено от дискусия на тема „Модата среща интериорния дизайн”, с участието на Поли Георгиева, интериорен дизайнер в ИКЕА, Лидия Манолова, интериорен редактор в сп. BRAVACASA и Антония Йорданова, креативен директор на българския моден бранд KNAPP.Адриана Андреева и Бояна Гаурова от Студио Комплект, бяха модератори на събитието. Участващите в дискусията коментираха редица примери за дизайн колаборации и анализираxа трендовете в тази посока по света и у нас.
С този проект ИКЕА поставя началото на серия от колаборации с атрактивни имена от модата, изкуството и интериорния дизайн в разработването на лимитирани колекции за шведския бранд.
Колекцията GILTIG е създадена, за да провокира сетивата и носи пъстрия и атрактивен дизайн от щампите на Иъри. Пълната гама на GILTIG ще се предлага в магазин ИКЕА oт началото на април само за няколко седмици тази пролет и включва aксесоари за стена, абажури, различни текстилни материали за дома, съдове за хранене, чанти и други продукти.
Модните експерти описват стилът на Иъри като ефектна стрийт мода, а според самата Кейти нейното творчество е „провокация за сетивата и цвят, наситен до краен предел.“
-Искам да развълнувам хората. Да ги накарам да искат цялата колекция, не от необходимост или заради функциите й, а защото е различна и свежа. Научих много от работата си с ИКЕА – невероятно е да видиш своя дизайн в изцяло нов контекст. Има толкова много неща, които можеш да направиш с обзавеждането на дома,  толкова много граници, които да прекрачиш”, споделя Иъри във видео интервю.


Няма коментари:

Публикуване на коментар