Translate

четвъртък, 31 март 2016 г.

Не разбирам мотивите за протести на личните лекари, заяви д-р Станимир Хасърджиев


Отпорът в здравеопазването е грандиозен заради частни интереси

Това заяви пред Economic.bg д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация . По думите му, една част от джипитата протестират заради пръстовия отпечатък, въпреки че не важи за тях, други, защото няма пари, а всъщност през 2016 г. те са много повече. „Трети казаха, че протестират заради направленията, а има 560 хил. повече. Дано да не е просто мътене на водите в един момент, в който всички трябва да направим така, че българските пациенти да не останат на улицата“, коментира Хасърджиев.
Според закона системата трябва да функционира нормално от 1 април. Председателят на НПО изрази мнение, че системата е достатъчно зле и никой не е доволен от нея, заради което тя има нужда от промяна.
„Стъпките, които бяха предприети в последните месеци, са в правилната посока. В момента отпорът е грандиозен, основно от частни лечебни заведения с нарушен икономически интерес. Това са хора, които очевидно са били доволни от сегашното статукво. Българските граждани обаче не са доволни и тази реформа е крайно необходима“, категоричен бе д-р Станимир Хасърджиев.
Той добави, че здравната реформа ще е болезнена, с много сътресения и протести и изрази надежда, че политици и лекари ще прокарат промените докрай, защото страната ни няма друг избор. 




Еconomic.bg 

Няма коментари:

Публикуване на коментар