Translate

сряда, 9 март 2016 г.

Десетки деца споделиха радостта от ските с Петър Попангелов



Инициативата „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ привлече над 11500 участника за последните две години

Петър Попангелов, най-известният български алпиец, бе основно действащо лице в спортен празник в Боровец с обучение по ски. Събитието даде старт на петото издание на кампанията
„Спортът е по-добрият начин децата да пораснат” на Съюза на пивоварите в България (СПБ), която се осъществи благодарение на партньорството на СПБ със сдружение Европейски спортни политики и практики (EССП), подкрепени от легендарния Петър Попангелов, екипа на „Бороспорт“, Министерство на младежта и спорта и ентусиастите, включили се в белия празник.
Целта на инициативата е да популяризира здравословния начин на живот и семейния спорт като превантивна практика подрастващите да не експериментират с алкохол.
През 2015 г. кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ привлече повече от 6000 участника. Всяка година Съюзът на пивоварите надгражда дейностите с нови спортни предизвикателства, занимания и инициативи за превенция.
Откритият урок по ски започна с демонстративно спускане на Петър Попангелов и продължи с изявите на десетки деца. Под негово ръководство те показваха какво са научили по специално изградено трасе с вратички на писта „Иглика”. Легендарният български скиор съветваше всеки участник как да подобри уменията си, насърчаваше децата да продължат с изявите си и да бъдат по-уверени в следващите представяния на пистата.
Еуфорията от магията на ските, българската музика, забавните игри, викторината за планината и снежните спортове, арт ателието на пистата, овациите на родителите и публиката създадоха силно емоционална и запомняща се атмосфера. И както се полага за отдадените на спорта - родители и деца получиха медали, куп награди и много снимки, за да съхранят за дълго настроението и удоволствието от белите писти.
Лилия Иванова - главен секретар на Министерство на младежта и спорта, Веселина Минчева – председател на ЕССП, Ивана Радомирова – изпълнителен директор на СПБ и Петър Попангелов, приветстваха присъстващите родители и деца с благодарност за усърдното участие и с обещание за нови срещи с младите таланти.
На финала Ивана Радомирова сподели: „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. Родители, вие можете да повлияете е изключително важна за Съюза на пивоварите социално отговорна програма. Достъпът до дейностите по нея е свободен и безплатен. Партньорствата, доброволчеството, споделените ценности на заинтересованите страни са от ключово значение за успеха на кампанията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар