Translate

сряда, 9 март 2016 г.

Ивайло Захариев излиза от прикритието си за "Приказки за виола и контрабас"



Актьорът Ивайло Захариев, познат от участието си в сериала “Под прикритие”, излиза от популярната си роля, за да скочи в чизмите на котарак в "Приказки за виола и контрабас"
от серията концерти за музикалните инструменти на образователната програма за деца и техните родители - Фортисимо Фамилия.
В историята, която ще се разиграе на сцената на Камерна Зала България, котаракът се среща със семейството на Барбароните. Оказва се, че две от барбаронките умеят много добре да свирят на музикални инструменти - едната на виола, а другата на контрабас. Това превръща историята в приключение, което запознава децата с особеностите на двата инструмента. По време на концерта малчуганите ще имат възможност да чуят и някои от най-популярните произведения за виола и контрабас, сред които "Слонът" от "Карнавал на животните" на Камий Сен-Санс. Барбаронката виолист (Барбалена) е Милена Златарова, а барбаронката басист (Барбалала) е Илина Жабленска. Барбалена има и специална дарба - героите, за които чете в своите книги - оживяват. Именно така Котаракът се появява в музикалната приказка. Татко Барба е диригентът на приказката Павел Златаров.
Билети на касата на зала България и онлайн резервации в сайта на Софийска филхармония:http://www.sofiaphilharmonie.bg/tickets-sf/index.php?dir=views&file=choice-event-w
12 март събота, 11:00 и 12:30, Камерна зала България
13 март неделя, 11:00, Камерна зала България


Няма коментари:

Публикуване на коментар