Translate

сряда, 9 март 2016 г.

Преструктуриране на общинските столични болници може да има в резултат на Националната здравна карта



Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че е поставила като задача общинските
болници да предложат цялата гама от здравни услуги, а не всяка да работи сама за себе си и да предлага всичко макар и некачествено. Като пример тя посочи, че в София има 2 специализирани АГ-болници, чиято дейност се дублира от гинекологичното отделение във Втора градска болница, поради което е възможно преструктуриране на легловата база в него за друга цел. Общинските болници трябва да са в мрежа и да предлагат точно това, в което са силни и за което имат специалисти и оборудване, подчерта тя.
„Работим много, за да можем да отговорим на изискванията на новата здравна карта. Това е голямо предизвикателство. Очаквам следващата седмица първата среща с екипа, за да видим по какъв начин ние ще гарантираме запазването на общинските болници и в същото време да оптимизираме така тяхната дейност, че навсякъде да се предлага по-качествено здравеопазване“, коментира кметът на столицата, цитиран от „Дневник“.
Фандъкова обяви, че в момента общината разработва дългосрочна програма за инвестиции в поликлиниките, която се очаква да бъде завършена в следващите месеци и след това да заработи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар