сряда, 9 март 2016 г.

18 млади художници със сертификати за дигитални умения в сферата на уеб технологиите



Студенти от Националната художествена академия се включиха в специализиран курс в рамките на програмата Tech Institute на Samsung

В рамките на 40 часа техническо обучение, студентите от Националната художествена академия (НХА) усвоиха базови функционалности на HTML и CSS, които са добро
допълнение към уменията на дизайнери, интересуващи се от създаването на потребителски интерфейс на уебсайтове или мобилни приложения.
В края на курса всички студенти създадоха собствен сайт - портфолио, чрез който не просто представиха работата си като артисти, но и демонстрираха новите знания и умения – как да структурират правилно сайта, как да използват тагове и мета тагове, как да съобразят дизайна с функционалността на страницата и много други.
Като част от своето обучение, те се срещнаха и със специалисти от JobTiger за усвояването на т.нар. „soft skills(умения за общуване) и тяхното приложение в практиката.
Курсистите, търсещи работа получават и допълнителна подкрепа за своята реализация на пазара на труда от JobTiger чрез лични консултации, персонална подготовка за интервюта и срещи с работодатели, както и с директни срещи с компании, търсещи такива специалисти. 
Програмата „Tech Insitute” на Samsung реализира практически курсове за студенти, благодарение на които младежите подобряват дигиталните си умения, придобиват квалификация в отделна технологична област и се подготвят за бъдещата си реализация на пазара на труда. Всички курсове от тази програма се провеждат в Лабораториите за иновации на Samsung или в други места с висок клас технологично оборудване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар