Translate

петък, 4 март 2016 г.

До 10 дни ще стане ясно дали обществената поръчка за електронен идентификатор ще бъде оспорена пред Комисия защита на конкуренцията



каза Иванка Кръстева, подуправител на НЗОК, по повод процедурата за избор на оферта за
изработване на електронен идентификатор.
Тя съобщи, че управителя на НЗОК е внесъл в Надзорния съвет документация за откриване на обществена поръчка за електронен идентификатор.
-Този идентификатор ще бъде изготвен въз основа на Закона за здравното осигуряване още от 2007 година. Такъв идентификатор или наречен по закон: „уникален идентификационен номер” касата не е поддържала до този момент. Това е единственият момент, който липсва в цялата конфигурация. Процедурата е спечелена от фирмата с най-високо ценово предложение, защото е избрана икономически най-изгодната цена, която да отговаря и на техническото задание, което гарантира сигурност на системата, поясни тя.
И уточни, че системата няма да снема пръстови отпечатъци и в нея няма да се съхранява снимка или отпечатък на гънките на пръста на пациентите, а тя ще генерира цифров код от три произволни точки на пръста. Този код се интерпретира и той става индивидуална партида, като здравноосигурено лице в НЗОК. Той ще се съхранява на отделен сървър, но чрез него НЗОК ще може да предоставя допълнителни услуги по интернет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар