Translate

понеделник, 15 февруари 2016 г.

Общественият борд на TELUS International Europe финансира обществено значими социални проекти на 20 неправителствени организации



Местни здравни, екологични и образователни проекти бяха избрани да получат дарения на обща стойност от 74 000 евро

Бордът обединява видни обществени лидери и членове на TIE, които всяка година ще вземат решения за това кои благотворителни инициативи ще бъдат финансирани, в зависимост от
тяхното влияние за обществото.
Някои от членовете на борда са Магдалена Малеева, основателка на Горичка.бг, Елвин Гури, главен изпълнителен директор на River Styxx Capital и един от основателите на кампанията „Заедно в час“, Нели Радева, основател на Фондацията „И аз мога“. Като основна част от социално отговорната инициатива, TIE работи в партньорство с Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум (БДФ), най-влиятелният представител на неправителствени организации и доброволци в България.
-По време на двете ни сесии на гласуване, членовете на Борда прегледаха повече от 150 кандидатури. Беше наистина трудна задача да изберем 20 най-добри от многото подходящи проекти. А това неоспоримо доказателство, че неправителствените организации наистина допринасят за положителните социални промени в България и Румъния, коментира Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.
„С този проект се опитваме да дадем добър пример и се надяваме на все повече участници с всяко ново издание на инициативата. Стремим се и да намерим точния баланс между темите - околна среда, здравеопазване и образование. За мен образованието има голяма тежест и там трябва да се харчи безогледно. Ако човек израсне необразован е страшно, защото това го лишава от много възможности. Опитваме се да помагаме на мислещи и активни хора да направят малка стъпка напред. Някои от тях правят повече от малка крачка и именно това е ролята на Обществения борд – да намерим тези зрънца, да ги покажем на обществото, да им помогнем да се развият и така да направим средата, в която живеем поне малко по-добра“, каза Левон Хампарцумян, председател на Обществения борд.
Сред финансираните с 100000 канадски долара или 74 000 евро 20 неправителствени организации са: Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, Фондация „Искам бебе”, Фондация „Светът на Мария”, Фондация „Заслушай се”, Национален алианс за работа с доброволци, Фондация „И аз мога” и др.
------
От 2000 г. TELUS, TELUS International, настоящи и бивши техни служители са дарили над 6 милиона часа доброволен труд и 258 милиона евро за благотворителност по целия свят.
TELUS има 15 Обществени борда, включително четири Обществени борда на TELUS International, които даряват над 4 милиона евро годишно.
 През 2015 г. TELUS International Europe получи специалната награда ENGAGE за ангажираност на служителите в CSR проект, присъдена от Международния форум на бизнес лидерите за инициативата „Ден на подкрепа”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар