Translate

вторник, 16 февруари 2016 г.

Coca-Cola и БЧК осигуриха „Топъл обяд“ за 100 деца в областите Видин и Търговище



Безплатната храна за 100 деца в неравностойно положение от областите Видин и
Търговище бе осигурена по програма „Топъл обяд“ на БЧК за учебната 2016/2017 година.
Средствата са набрани от съвместната Коледна благотворителна кампания, която бе реализирана в рамките на Коледна активация на Coca-Cola в 15 града в България от 28 ноември до 31 декември.
Двата коледни камиона на Coca-Cola обиколиха Видин, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Добрич, Варна, Бургас, Хасково, София, Пловдив, Стара Загора, Перник, Благоевград и Враца и донесоха коледна емоция на всички любители на марката. Камионите спираха на централни локации във всеки град и единият от тях се превръщаше в магазин – Coca-Cola кът за коледни чудеса. Продаваха се брандирани облекла, коледни играчки и разбира се - Coca-Cola.
Вече втора учебна година системата на Coca-Cola осигурява топъл обяд за 78 деца в неравностойно положение от община Драгоман, Софийска област.
С присъединяването на новите две области Видин и Търговище децата, на които
компанията помага по програма Топъл обяд стават 178.

------
Програмата „Топъл обяд” се реализира в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК, която обединява 24 компании от корпоративния сектор. Основната цел на програмата е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в училище. Благодарение на съвместните усилия на членовете на Партньорската мрежа за благотворителност, през учебната 2015/2016 година 1 650 деца от социално слаби семейства ще получават всеки учебен ден безплатна топла храна в училище на територията на 26 области в страната. Програмата „Топъл обяд“ стартира преди 11 години, до момента е осигурила топъл обяд на 11200 деца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар