Translate

неделя, 14 февруари 2016 г.

Д-р Тунчер Кърджалиев, депутат от ДПС: Защо Петър Москов още е здравен министър?



Във всяка нормална държава след такъв гаф, като този с ваксините се подава оставка,  заяви в
ефира на БНР д-р Тунчер Кърджалиев от ДПС и член на здравната комисия. Коментарът му е по повод разразилия се скандала с турските ваксини.
„Ако Петър Москов бъде оставен от премиера като министър, причините няма да са от смислено, разумно, съдържателно естество или уникални експертни качества. Ще е заради някакви фасадни, дизайнерски характеристики на управляващата коалиция“, каза той.
По думите му министърът е в паника и по отношение на изявите си през последните месеци във връзка с вноса на турските ваксини и използва високомерно, арогантно поведение и безпардонен стил.
Относно националната здравна карта д-р Кърджалиев коментира, че ДПС е концептуално против този модел на здравеопазване. Те са атакували философията, матрицата на подхода и целия алгоритъм на здравната реформа, който е подчинен на здравната карта.
Според него през изминалата година сме се наситили на празни, кухи идеи.
„В политиката не е важно какво яйце ще снесеш, а как ще го украсиш. Година и два месеца сме свидетели на мащабен пиар”, каза още той.
Паника няма, има последователност в делата, за да се постигнат чисто здравни цели в интерес на хората, така отговори заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков. Търси се политическа атака, категоричен беше заместник-министърът и допълни: "Ние искаме да внесем устойчивост и стабилност в системата. Променихме мисията на НЗОК. Започваме оценка на удовлетвореност на хората и това ще бъде реалната оценка за провежданите в момента здравни политики".

Няма коментари:

Публикуване на коментар