Translate

вторник, 16 февруари 2016 г.

Скандал в ефир заради здравната реформа! БСП видяха Москов не като реформатор, а като ликвидатор



Скандал в ефир се разигра между представители на БСП и на Реформаторския блок заради здравната реформа. Д-р Емил Райнов влезе в ожесточен спор с реформатора д-р Валентин
Павлов в ефира на Би Ти Ви, предава ПИК. Двамата един друг се опитваха да се надговорят, като Павлов неумело защитаваше здравния министър Петър Москов , а социалистът посочваше всичките косури в здравеопазването.
"Виждаме Москов не като реформатор, а като ликвидатор", посочи Райнов и уточни, че здравният министър една година прави ПР мъгла.
 "Министърът не е на този поста да си свърши работата, а да направи здравеопазването по-приветливо за пациентите. Всяко едно нещо, което пипне в здравната система се превръща в хаос", добави той.
Колегата му от Реформаторския блок д-р Валентин Павлов бе на противоположното мнение. Според него една година екипът на министър Москов се опитва да подреди хаоса, създаден в здравната ни система. Райнов добави, че колкото повече Петър Москов стои в коалицията, се повишава шанса за падане на правителството. 
„Той е воденичен камък на правителството“, увери Райнов. „След този вот на недоверие вината ще е изцяло на премиера, ако го остави на поста“. Депутатът от РБ го упрекна, че се опитва да всее нова паника.
„Ние видяхме създаването на паниката с ваксините, сега се опитват да направят същото с лекарите“. „По времето на БСП хора, които не са посещавали болници, са били лекувани по клинични пътеки. Това ли искаме? Българският лекар иска да работи и да прави медицина, за да помага на своите пациенти“. Здравната карта не е нищо ново. Тя показва разпределението на средствата в болниците. Москов не осъществи контрола на болниците. Не свърши това, за което е назначен. Щом във всичко вижда световни конспирации за неговото сваляне, значи се е откъснал от реалността. Това е димната завеса на министър Москов, предупреди д-р Емил Райнов. Той припомни думите на министъра на здравеопазването, че е бил омерзен от атаките срещу ваксините. „Но омразата замъглява мозъка и не е добър съветник. Много политици не виждат смисъл в това, което прави министър Москов. Притеснявам се, че той ще остане в историята като ликвидатор на здравеопазването, а не реформатор“, завърши депутатът от БСП.


mirogled.com 
Снимка: pik.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар