Translate

четвъртък, 25 февруари 2016 г.

Пазарът на газирана вода у нас има потенциал да нарасне с близо 30% само за една година



Газираната вода има редица полезни за здравето свойства според изследвания,  публикувани от BBC Future
Асоциацията на сомелиерите в България препоръчва газираната вода по време на дегустации и консумация на вино
На българския пазар тръгва газирана вода, специално създадена с помощта на майстор готвач Виктор Ангелов

Газираната вода не е сред традиционните напитки за страната ни. В някои държави от ЕС например Чехия потреблението и надхвърля 80%. А Сърбия пък е с над 50% дял на
газирана вода в потребителския микс, показват данни от международни проучвания. Според един от водещите производители у нас - пазарът на газирана вода има потенциал да нарасне с близо 30% само за една година, тъй като последни изследвания на потребителските нагласи показват включването и в хранителния режим на българина.
Категорични са данните от 8 международни проучвания публикувани от BBC Future - газираната вода има редица полезни свойства за организма и помага при диспепсия (вид стомашно неразположение), киселини, диети за справяне с наднормено тегло.
Резултатите от експериментално лечение при пациенти с лениви черва и диспепсия показват недвусмислено:
-при тези, които са приемали газирана вода, в продължение на 15 дни, има подобрение и за двете оплаквания;
-при хората, които са пили негазирана вода, няма никаква промяна.
За ползата от приема на газирана вода свидетелства и японско изследване, при жени с наднормено тегло. Още на втория ден представителките на нежния пол, на които е давана газирана вода намаляват значително количеството на приеманата храна, в резултат на чувството за ситост и пълнота, което напитката дава.
От Българската асоциация на сомелиерите препоръчват
 дегустации/ консумации на вино и храни да се придружават винаги от газирана вода с фина, мека и по възможност естествена газировка. Защото тази вода, благодарение на неутралния си вкус, измива рецепторите и подготвя небцето за всяка следваща глътка, подчертавайки ароматите и вкусовете.
-Газираната вода е важен съпътстващ елемент от дегустациите на напитки и храни, защото позволява на сетивата да усетят пълнотата на вкусовете и ароматите, подчертава Михаил Марковски, председател на асоциацията на сомелиерите в
България.
Добрата новина е, че на българския пазар се появява естествено газираната вода ДЕВИН AIR, специално създадена с помощта на майстор готвач Виктор Ангелов, за да се превърне тя в най-лекото допълнение към всекидневната н трапеза. Новата напитка има уникален минерален състав на водата, придаващ и мекота, а добавената естествена газировка я прави фина и освежаваща. ДЕВИН AIR е с естествена газировка ( придобита,чрез екстракция от естествен източник от екологично чист район). Така получената естествена газировка се добавя към минералната вода Девин, запазвайки натуралния произход на продукта.
 




Няма коментари:

Публикуване на коментар