неделя, 14 февруари 2016 г.

В началото на април 2016 г. стартира уеб платформата на Българския фармацевтичен съюзТя ще визуализира разпределението на аптеките и дрогериите по видове и дейности, както и
по населени места. Платформата ще бъде свързана с електронния регистър на съюза за магистър-фармацевтите и ще позволява проследяване на аптеките с договор с НЗОК. В уеб платформата пациентите ще могат да правят справки и в кои аптеки се приготвят лекарства. Платформата ще може да се използва за основа на бъдещата Национална аптечна карта, заложена в проекта за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, посочва се в съобщението на съюза.
В страната ни има два пъти повече аптеки от необходимото, но т са струпани предимно в големите градове. България е на 3- то място в Европа по брой аптеки на глава от населението и на едно от последните по достъп до фармацевтична услуга - дейностите, които те осигуряват и магистър-фармацевтите, които ги извършват.
С пръстов идентификатор от 1 юли ще се влиза в болница и ще се купуват лекарства в аптеките. Ако се налага, той ще се въведе в отделна наредба, за да се валидира пред НЗОК , че тя трябва да плати за вас.

Снимка: imeldesign.netНяма коментари:

Публикуване на коментар